Fårikål fra Oppland
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skyll kjøttet i varmt vann. Del det i serveringsstykker.
Skrell og skyll potetene. Rens kålen og skjær den i båter.
Legg ingrediensene lagvis i en kjele, kjøtt med den fete siden ned, poteter og deretter kål øverst. Dryss på salt og ha i pepper. Pepper kan pakkes inn i en pose. Slå over vann slik at det står 5-6 cm opp i kjelen.
Kok opp og la retten trekke under lokk ved svak varme til kjøttet er mørt (ca. 1½-2 timer). Ikke rør i kjelen for da vil kål og poteter gå i stykker, rist i stedet på kjelen med jevne mellomrom.
Fårikålen serveres med flatbrød. Bruker du sauekjøtt trenger dette lengre koketid enn lammekjøtt.
Her finner du fårikåloppskrifter fra hele landet
En reise i fårikåloppskrifter fra hele verden
Mange lammeretter fra hele verden finner du her
Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter
Mange herlige oppskrifter med lam
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Synøve Dreyer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Boon Oude Geuze
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 60,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Lindheim Farmhouse Ale Saison
Norge
Volum: 0.500 Pris: 89,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Norsk Fårikål Akevitt
Norge
Volum: 0.700 Pris: 459,40 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Jaanihanso Brut Méthode Traditionnelle Cider
Estland
Volum: 0.380 Pris: 105,00 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Hardangergutane Fjellskrent Sider
Norge
Volum: 0.750 Pris: 179,00 Bestillingsutvalget -
Dom. du Pélican Arbois Savagnin Ouillé 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 396,00 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Salwey Eichberg Grauburgunder GG 2016
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 449,00 Bestillingsutvalget

