Klippfisk er en delikatesse som bør brukes mer av. En av årsakene er nok at den skal vannes ut så god tid i forveien.
Benfrie stykker tar kortere tid å vanne ut, og du kan sågar få ferdig utvannet klippfisk.
Et tips er dessuten å vanne ut mer klippfisk enn du trenger og så fryse ned til neste gang.
Denne retten kan også lages med lettsaltet torsk. Da behøver du ikke vanne ut fisken.
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Klippfisk carpaccio
Ingredienser
Salsa
1.5
dl
1
stk
0.5
dl
2
stk
0.5
stk
Fremgangsmåte
Klippfisk vannes ut i 30 min så det verste saltet er borte. Eller aller helst ett døgn for . Bruk helst ryggfileten, den tykkeste biten på torsken som er mindre tørr og salt enn de tynnere delene av fisken.
Skjæres så i løvtynne skiver, og legges på flatt på fat.
Bland alle ingrediensene til salsaen sammen i en kasserolle og la det få koke i ca 20 min. Smak til med salt, og eventuelt litt sukker. Avkjøles før servering.
Server klippfisken med salsa og litt salat.
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: Bent Raanes og Sarah C. Sørensen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
BFM 225 Saison
Sveits
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Juvé y Camps Reserva de la Familia Gran Reserva Brut Nature 2014
Spania
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Basisutvalget -
80 Poeng
Solar das Bouças Loureiro 2016
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 119,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Drappier Carte d?Or Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Juve y Camps Gran Reserva de la Familia Brut Nature 2013
Spania
Volum: 1.500 Pris: 399,90 Bestillingsutvalget
Foto: Godfisk.no