Dagens rett
På kvinnedagen må det bli en ekstra god festmeny - som alle kan klare

På kvinnedagen må det bli en ekstra god festmeny - som alle kan klare

Det er lørdag og kvinnedag - og dagen du skal skjemme bort din kjære - eller deg selv med en ekstra god hovedrett og en dessert som går i en annen mage.
07 Mars 2025 - 01:00

Torsk blir knapt bedre enn med  denne oppskriften, og den ekstra innsatsen kommer til å bli satt godt pris på. Det gjør også pannacotta til dessert. 

 

Gyllen torsk på "paella"

Gyllen torsk på "paella"

Fremgangsmåte

  1. Sausen:
  2. Rens rekene - ta vare på skallene. Fres hakket løk, hvitløk og gulrot i biter sammen med rekeskallet over svak varme.
  3. Tilsett tomatpure og la alt frese et minutt under omrøring.
  4. Tilsett vann til skallet er dekket og la det trekke ved svak varme i ca. 30 minutter.
  5. Sausen siles og får koke inn til en tredjedel. Smak til med kajenne og presset sitron.
  6. Skum sausen opp med en stavmikser, sammen med 50 g smør i klatter. Dette gjøres like før servering.
  7. Fisken:
  8. Krydre fiskestykkene med salt og pepper. Varm opp stekepannen til høy varme.
  9. Tilsett smør/olje, la den bli varm og legg fisken i (evt. skinnside ned).
  10. Skru ned varmen til middels.
  11. Legg gjerne litt press på fisken så stykkene ikke krøller seg.
  12. La fisken steke nesten gjennom ca. 4-7 minutter (etter tykkelse og om du har med skinnet).
  13. Når varmen har trukket nesten igjennom, snus fisken og får steke et minutt videre på den andre siden.
  14. Kok risottoris som angitt på pakken.
  15. Vend rekene inn i risen.
  16. Tilsett grønne erter og bland inn seterrømme like før den er ferdig. Smak til med salt og pepper.
  17. Tilbehør:
  18. Skjær gresskar, små gulrøtter (knaskerøtter) og stjerneløk i biter.
  19. Kok i 2 minutter i saltet vann.
  20. Varm en stekepanne. 
  21. Ha grønnsakene i pannen og hell over sitronsaften og sukkeret, rør godt og sett pannen over middels varme slik at sukkeret smelter.
  22. Vend på grønnsakene ofte slik at de blir dekket av glaseringen over det hele. Vær forsiktig med å bruke for høy varme da sukkeret ikke skal karamellisere seg. 

    Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

    Lyst til å lage en annen paella 

    Her finner du mange andre oppskrifter med torsk

    Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

    Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

    Få dagens rett som nyhetsbrev

     

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du panna cotta

Slik lager du panna cotta

Fremgangsmåte

  1. Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.
  2. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.
  3. Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
  4. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.
  5. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
  6. Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. 

Tips: Panna cotta er en klassisk italiensk dessert som egentlig betyr "kokt fløte". Den kan lages 1-2 dager før servering.

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her