Dagens rett

Fiskegrateng med ostesaus

Denne fiskegrateng føles faktisk litt luksuriøs
Foto: (porosolka)

Denne fiskegrateng føles faktisk litt luksuriøs

Fiskegrateng er en enkel og fin middagsrett som ikke er spesielt vanskelig å snekre sammen. Den er også god å ha i bakhånd når du kommer sent hjem fra jobb og gjerne kan tenke deg noe varmt og lettvint.
31 Januar 2023 - 01:00

Det som gjør at denne fiskegratengen føles luksuriøs, er den luftige ostesausen på toppen. Nesten som en ostesuffle.

Når du lager fiskegrateng strekkes forresten den mest eksklusive råvaren, selve fisken, lenger. Med denne oppskriften rekker 500 gram til fire porsjoner. Og det er godt å ta med seg nå som alle matvarer virker å ha gått mye opp i pris.

For å drøye hverdagsmiddagen enda mer, kan du lage ekstra stor porsjon av råkosten - den frisker opp smaksbildet. 

Prøv gjerne denne oppskriften på råkost

Fiskegrateng med ostesaus

Fiskegrateng med ostesaus

Fremgangsmåte

  1. Skjær fisken i små stykker og dryss litt salt over.
  2. Smelt smøret i en kjele og rør i melet. Spe med melken og la sausen koke opp. Tilsett krydder og ost.
  3. Skill eggeplommene fra hvitene. Rør eggeplommene i sausen.
  4. Visp eggehvitene stive og vend dem forsiktig i gratengsausen.
  5. Smak til med salt.
  6. Legg fiskestykkene i formen.
  7. Hell ostesausen over.
  8. Dryss brødsmuler og litt revet ost på toppen og stek gratengen ved 180 grader i 40 minutter.
  9. Server med nykokte poteter og råkost ved siden av.

Flere deilige fiskegratenger finner du her

Se flere gode gratenger

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester
Dagens rett

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester

Meksikanskinspirert mat er mer populært enn noen gang. Denne oppskriften er super når du har dårlig tid, men vil lage mest mulig fra bunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her