Dagens rett

Fiskegryte med snøfrisk

En vinterlig fiskegryte gjør det lett å velge bort kjøtt
Foto: (Albina Kosenko)

En vinterlig fiskegryte gjør det lett å velge bort kjøtt

Om du har ambisjon om å øke antall fiskemiddager, er en kremet gryte som denne et godt valg. Den er dessuten veldig lett å lykkes med.
09 Desember 2023 - 01:00

Fiskegryte kan naturlig nok lages på mange forskjellige vis. I vårt forslag blir resultatet fin-fint, med deilige smaker av havets delikatesser samt innslag av gode ingredienser som matcher sjømaten på en eminent måte. Og det fine er at du har frie tøyler når det kommer til hva som skal oppi gryta.

Fiskegryte med snøfrisk

Fiskegryte med snøfrisk

Fremgangsmåte

  1. Hakk paprika fint og skjær purre i strimler. Fres dette i smør i en gryte.
  2. Ha i finhakket hvitløk og surr videre.
  3. Hell i matfløte og snøfrisk og rør slik at snøfrisken løser seg opp.
  4. Kok opp under omrøring. 
  5. Ha i salt, pepper og sitronsaft og la småkoke i 5 minutter.
  6. Legg porsjonsstykker av fisken oppi.
  7. La det trekke til fisken er ferdig, ca. 5 minutter.
  8. Dryss over kokte blåskjell eller andre skalldyr samt frisk kjørvel.
  9. Server godt gjerne grovt brød til

Se alle våre andre oppskrifter på fiskegryte

Lær hvordan du lager fiskekraft her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg

Med på kjøpet får du en morsom historie skjult bak etiketten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter
+

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter

Med knappe 2100 hektar kan Jura kalles en liten vinregion, men oppmerksomheten den får er uendelig mye større, spesielt fra tilhengere av naturvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott
Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott

Andebryst slik du får det på restaurant, kan du fint lage hjemme. Bare følg denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg

Med på kjøpet får du en morsom historie skjult bak etiketten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter
+

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter

Med knappe 2100 hektar kan Jura kalles en liten vinregion, men oppmerksomheten den får er uendelig mye større, spesielt fra tilhengere av naturvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Storeslem til Park Hotel Vossevangen i Star Wine List

I alt fire av 11 priser som ble delt ut for Norges beste vinkart, havnet på Voss.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er skikkelig høstmat
Dagens rett
Pølselapskaus

Dette er skikkelig høstmat

Ingenting smaker så godt som god gammeldags husmannskost. Men ikke alle retter tar like lang tid å lage. Derfor er denne oppskriften super midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her