Beste norske kokebok

Torskerygg Bagatelle

Følger du med på Truls a la Hellstrøm? Da er dette kokeboken for deg
Foto: (Anita Rennan)

Følger du med på Truls a la Hellstrøm? Da er dette kokeboken for deg

Den populære TV2-serien er kommet i kokebokform. Det holder til finalistplass for Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen. Her får du en forsmak.
Aase E. Jacobsen
28 November 2017 - 02:02

TV2-programserien Truls à la Hellstrøm, hvor Eyvind Hellstrøm lærer komiker Truls Svendsen å lage mat, har slått godt an. Dette umake paret formidler både humor og matkunnskap fra alle verdenshjørner via skjermen og gjennom kokeboken med samme navn. Det gjør de på en så god måte at de er en av fem finalister til prisen Beste Norske Kokebok 2017.

Her kan du lese om denne kokeboken og de andre fire finalistene i årets kokebokkåring

Her finner du mange flere oppskrifter fra Hellstrøm

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Hellstrøms oppskrift på torskerygg

Hellstrøms oppskrift på torskerygg

Fremgangsmåte

  1. Bruk renskåret, ultrafersk torskerygg eller skrei i sesongen (feb–mars).
  2. Torsk:
    Legg torskeryggen på et fat med skinnsiden opp og dekk med havsalt over og under. La dette stå i ca. 20 minutter og skyll deretter bort saltet. Tørk fisken med et kjøkkenhåndkle, og del den i 4 passende stykker.
  3. Varm en jernpanne med olivenolje, og stek fisken i ca. 15 minutter på medium varme og kun på skinnsiden.
  4. Potetpure: 
    Kok opp melk og smør i en kasserolle. Del mandelpoteter i to eller fire og kok i en kasserolle til de er møre. Slå av vannet og sett kasserollen tilbake på varmen.
  5. Tilsett den varme melke- og smør-blandingen og rør til en glatt og kremet konsistens. Tilsett mer melk hvis pureen er tykk. (Kvaliteten på potetene er avgjørende.)
  6. Saus: 
    Skrell og finhakk hvitløk, persille og gressløk, og bland dette med ingefær og soyasaus. 
  7. Varm smøret til det blir nøttebrunt, og tilsett soyasausblandingen når fisken er ferdigstekt og mandelpotetpureen er anrettet på varme tallerkener.
  8. Sausen fordeles rundt pureen, fisken på pureen, og ha på et dryss med piment d’Espelette helt til slutt.

Tips:
Hvis du ikke får tak i piment d'Espelette (som er en sterk paprikatype fra sørvest-Frankrike - men som selges i velassorterte matbutikker), kan du bruke annen type paprikapulver, mild eller sterk, avhengig av hva du foretrekker. 

Har du lyst på andre oppskrifter med torsk ligger de her

Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eyvind Hellstrøm fra kokeboken Truls à la Hellstrøm, finalist i Beste norske kokebok 2017

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her