Forførende kurver

Straks er juni her, med sommer og sol og kanskje spontane turer ut i naturen. Om dere så ikke kommer lenger enn til nærmeste blomstereng, skal det ikke stå på matfølget. Fyll kurven med godsaker og kom deg ut!
Redaksjonen
30 Mai 2005 - 16:08

Mye kan selvfølgelig kjøpes ferdig fra butikken, men har du tid smaker det ekstra godt med noe hjemmelaget. Lag noe spennende som er enkelt å frakte med. Kan vi friste med følgende godbiter til picnickurven?

Fylt Ciabatta

Fylt Ciabatta

Fremgangsmåte

Lag først en vinaigrette der du blander oljen, hvitvinseddiken og urtene, disse finkuttes. Smak den til med salt og pepper.

Skjær ciabatta brødet i to og legg hvitløkssmøret oppå. Gratiner dette så under en salamander eller i en stekeovn høyt oppe.

Finkutt olivenen og champignonen, bland dem med løken, "bind" dette så sammen med vinaigretten.

Ta ut ciabatta-brødene og fordel den ovennevnte blandingen oppå brødene, du kan servere den med litt revet lollo-salat, det er en smakssak.

Her har du flere oppskrifter på deilige ciabattaer

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ostemuffins

Fremgangsmåte

I stekeovnen:160 °C, ca. 25 minutter

Bland alle ingrediensene i en bolle, enten med visp for hånd eller forsiktig med mikser. Fordel deigen i former, ca. ¾ fulle. Stekes på plate i nederste del av ovnen. Spises lune eller kalde. Skjær gjerne et snitt over muffinsen og legg i litt salat og salami eller annet ønsket pålegg.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Ost-skinkemuffins

Fremgangsmåte

I stekeovnen: 160 °C, ca. 25 minutter

Bland alle ingrediensene i en egnet bolle, bruk gjerne en mikser. Fordel deigen i formene, ¾ fulle. Sett formene på stekebrett og stek muffinsen i nederste del av ovnen. Spis muffinsen lune eller kalde.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Pitabrød med rekefyll

Pitabrød med rekefyll

Fremgangsmåte

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fylt bagel

Fylt bagel
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tortilla med hot kylling

Tortilla med hot kylling
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Småfranske med skinke og ost

Fremgangsmåte

Del brødet i to og ha på smør. Legg på salatblad. Legg to og to skinkeskiver sammen. Bland rømme, ananas og ost og fordel det på skinken. Rull skinken sammen med fyllet i og hold rullene sammen med paprikaringene. Legg skinkerullene på salaten, og legg over brødet.

Wraps for enhver smak

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her