Fortsatt like godt kjøp

Fortsatt like godt kjøp

Denne vinen er i ny årgang enda mer vellykket enn sist. Og prisen har holdt seg på den gunstige siden.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Oscar's 2012 (53132) er en vin du blir glad i. Ikke bare fordi den smaker godt og er hyggelig å se på. Den er først og fremst en svært allsidig matvin. Med alle egenskapene en slik vin skal ha. Hvilket betyr friskhet, fylde, akkurat passer med tanniner og balansert varme fra alkoholen.

Det gjør den til en veldig god partner til så vel høstlige gryter som til en saftig biff. Men også til vinkosen hvor assorterte småretter og fingermat står på menyen.

Finn gode retter til å matche vinen

Nå som sist er den et resultat av to unge og energiske vinmakere - Oscar Quevedo og søsteren Claudia.

Les mer om folkene bak vinen

Forskjellen i kvalitet er liten, men 2010 var totalt sett en litt bedre årgang enn 2009. Det skyldes at vinteren mellom var veldig fuktig og sørget for at det skiferholdige jordsmonnet etter to år med ekstremtørke fikk fylt opp magasinet med nok fuktighet for å stå imot mange måneder uten nedbør.

Les mer om Douro-dalen

Selv om plantematerialet i dette området er tilpasset de til tider ekstreme forholdene, er flere år med tørke tøft også her. Resultatet er at sukkerutviklingen i druene stopper opp og ikke minst at avlingene blir veldig små. Til tross for de høye temperaturene gjennom sommeren fremstår vinen med god friskhet. Takket være noe nedbør i september som satte fart i modningen igjen.

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Oscar's 2015

Produsent:
Oscar Quevedo
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
129,90 kr
Varenummer:
5313201
84 Poeng
Les smaksnotatene »
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen