DAGENS RETT: Sensommerlig salat med spekeskinke

Dagens rett Sensommerlig salat med spekeskinke

Slik bevarer du smaken av sommer lengst mulig

August er den beste tiden av året å lage salat til middag, for utvalget av friske solmodne ingredienser er så stort.

Denne tiden av året er det nærmeste vi kommer Sør-Europa smaksmessig. I et år som dette hvor vi må skape opplevelsene selv hjemme, er det all grunn til å fråtse. For en slik salat går i en annen mage.  

Se flere salatoppskrifter her

 

Sommerlig skinkesalat

Fremgangsmåte

Skrubb potetene og kok dem møre i lettsaltet vann.

Sil fra kokevannet og damp potetene godt. Del store poteter i to.

Skyll tomatene og del dem i to. Skyll sukkerertene og skjær dem i strimler. Skyll, rens og skjær paprikaen i strimler.

Skyll salaten og la den renne godt av. Skjær spekeskinken i strimler.

Bland alt til salaten i en stor bolle eller på fat.

Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak godt til med salt og pepper. Hell over salaten ved servering eller server den ved siden av.

Ha gjerne godt brød ved siden av.

Mange deilige salater finner du her

Se flere gode knasende sprø salater her

Dressingen er vel så viktig for resultatet

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen