Friske drinker for sommeren

Grip dagen og invitér venner og kjente over på en iskald drink nå som sommeren er på sitt beste!
Redaksjonen
29 Juli 2011 - 13:08

En ekte sommer er ensbetydende med å slappe av og kose seg med gode venner. Her har vi valgt ut en rekke flotte oppskrifter som vil passe like godt til en perfekt sommerfest som til en iskald forfriskning i hengekøyen.

Alle disse oppskriftene samt flere hundre til finner du her i vår bartenderseksjon:

Møt sommeren med et smil om munnen og en drink i hånden!

Blue Delight

Fremgangsmåte

Sendt inn av Komponert av Anita, Bakgården Bar. Kilde: DIAGEO

Vurder oppskriften

Absolute Silver Salute

Fremgangsmåte

Fyll opp med kald champagne. Tilføy til slutt 1 del Blå Curacao.
Pynt med en sitronskive

Sendt inn av Absolut

Vurder oppskriften

Grand Apple

Fremgangsmåte

Shakes med is og helles i shotglass.

Sendt inn av Stockholms Barakademi i samarbeid med Fondberg & Co.

Vurder oppskriften

Twisted Caipiroska med bær

Fremgangsmåte

Mudle sammen lime, bær og sukker i et rocksglass. Fyll opp med knust is og ha over vodkaen - rør godt.

Pyntes med lime og bær.

Råvare:
eller
FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed OBJECT_ID="67675" CLASS="embedded_bottle" VIEW="embedded_bottle" ID="embedded_bottle_67675" BOTTLEVIEW="2"> (for 50cl)

Sendt inn av DIAGEO

Vurder oppskriften

Bringebær-daiquiri

Bringebær-daiquiri

Fremgangsmåte

  1. Muddle (knuse) bringebærene i cocktailshakeren.
  2. Hell de andre ingrediensene i og rist kraftig i 10-15 sekunder.
  3. Sil over i et avkjølt cocktailglass.
  4. Pynt med limeskall og gjerne et par bringebær tredd på en cocktailpinne.
  5. Frozen daiquiri: 
  6. Bland ingrediensene med knust is i en blender. Helles usilt i et avkjølt cocktailglass.

Her finner du mange flere daiquiridrinker 

Råvarer:
Rom på polet

Sendt inn av Jonas Wiklund

Vurder oppskriften

Lynchburg lemonade som shortdrink

Lynchburg lemonade som shortdrink

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene utenom limonade i en cocktailshaker halvfull med isbiter.
  2. Rist  godt i 10-12 sekunder og ha alt i et rocskglass med en stor isbit og appelsinskall.
  3. Topp med limonade.

Slik lager du limonade selv

Tips: Noen dråper bitters skaper nye bølger for denne drinken. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Kjell Pop Juice Explosion

Fremgangsmåte

Hell alt opp i en boston shaker, shake godt. Hell alt opp i et stort glass (gjerne fra Sun Studios). Be Bop a Lula.

Sendt inn av Knut HvedingParkteateret Bar, Oslo

Vurder oppskriften

Carriacou Rum Punch

Carriacou Rum Punch

Fremgangsmåte

Fyll et highballglass halvfullt med knust is og ha i alle ingrediensene.
 
Rør godt og topp opp glasset med knust is. Pynt med tropisk frukt etter eget ønske.
 
Tips: Muskatsirup er enkelt å lage selv ved å koke opp like deler sukker og vann og tilsette ferskrevet muskatnøtt etter ønske.
 
 
Råvarer:
 

Sendt inn av Jesper Lind Internasjonalen i Oslo

Vurder oppskriften

Magma Cocktail

Magma Cocktail

Fremgangsmåte

Ha knust is i et stort whiskyglass. Hell over Dubonnet og bjørnebærlikør.

Toppes med soda og pyntes med friske bær på toppen.

Hvis du ønsker drinken litt sterkere tilsettes 2 cl Larios Dry Gin.

Flere gode rocksdrinker finner du her

Råvarer:

Sendt inn av Andreas Landsvik - Magma

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her