Friske drinker for sommeren

Grip dagen og invitér venner og kjente over på en iskald drink nå som sommeren er på sitt beste!
Redaksjonen
29 Juli 2011 - 14:08

En ekte sommer er ensbetydende med å slappe av og kose seg med gode venner. Her har vi valgt ut en rekke flotte oppskrifter som vil passe like godt til en perfekt sommerfest som til en iskald forfriskning i hengekøyen.

Alle disse oppskriftene samt flere hundre til finner du her i vår bartenderseksjon:

Møt sommeren med et smil om munnen og en drink i hånden!

Blue Delight

Fremgangsmåte

Sendt inn av Komponert av Anita, Bakgården Bar. Kilde: DIAGEO

Vurder oppskriften

Absolute Silver Salute

Fremgangsmåte

Fyll opp med kald champagne. Tilføy til slutt 1 del Blå Curacao.
Pynt med en sitronskive

Sendt inn av Absolut

Vurder oppskriften

Grand Apple

Fremgangsmåte

Shakes med is og helles i shotglass.

Sendt inn av Stockholms Barakademi i samarbeid med Fondberg & Co.

Vurder oppskriften

Twisted Caipiroska med bær

Fremgangsmåte

Mudle sammen lime, bær og sukker i et rocksglass. Fyll opp med knust is og ha over vodkaen - rør godt.

Pyntes med lime og bær.

Råvare:
eller
FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed OBJECT_ID="67675" CLASS="embedded_bottle" VIEW="embedded_bottle" ID="embedded_bottle_67675" BOTTLEVIEW="2"> (for 50cl)

Sendt inn av DIAGEO

Vurder oppskriften

Bringebær-daiquiri

Bringebær-daiquiri

Fremgangsmåte

  1. Muddle (knuse) bringebærene i cocktailshakeren.
  2. Hell de andre ingrediensene i og rist kraftig i 10-15 sekunder.
  3. Sil over i et avkjølt cocktailglass.
  4. Pynt med limeskall og gjerne et par bringebær tredd på en cocktailpinne.
  5. Frozen daiquiri: 
  6. Bland ingrediensene med knust is i en blender. Helles usilt i et avkjølt cocktailglass.

Her finner du mange flere daiquiridrinker 

Råvarer:
Rom på polet

Sendt inn av Jonas Wiklund

Vurder oppskriften

Lynchburg lemonade som shortdrink

Lynchburg lemonade som shortdrink

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene utenom limonade i en cocktailshaker halvfull med isbiter.
  2. Rist  godt i 10-12 sekunder og ha alt i et rocskglass med en stor isbit og appelsinskall.
  3. Topp med limonade.

Slik lager du limonade selv

Tips: Noen dråper bitters skaper nye bølger for denne drinken. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Kjell Pop Juice Explosion

Fremgangsmåte

Hell alt opp i en boston shaker, shake godt. Hell alt opp i et stort glass (gjerne fra Sun Studios). Be Bop a Lula.

Sendt inn av Knut HvedingParkteateret Bar, Oslo

Vurder oppskriften

Carriacou Rum Punch

Carriacou Rum Punch

Fremgangsmåte

Fyll et highballglass halvfullt med knust is og ha i alle ingrediensene.
 
Rør godt og topp opp glasset med knust is. Pynt med tropisk frukt etter eget ønske.
 
Tips: Muskatsirup er enkelt å lage selv ved å koke opp like deler sukker og vann og tilsette ferskrevet muskatnøtt etter ønske.
 
 
Råvarer:
 

Sendt inn av Jesper Lind Internasjonalen i Oslo

Vurder oppskriften

Magma Cocktail

Magma Cocktail

Fremgangsmåte

Ha knust is i et stort whiskyglass. Hell over Dubonnet og bjørnebærlikør.

Toppes med soda og pyntes med friske bær på toppen.

Hvis du ønsker drinken litt sterkere tilsettes 2 cl Larios Dry Gin.

Flere gode rocksdrinker finner du her

Råvarer:

Sendt inn av Andreas Landsvik - Magma

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her