Dagens rett

Sopp-pai med kantarell

Fyll en pai med selvplukket sopp - eller sopp fra butikken

Fyll en pai med selvplukket sopp - eller sopp fra butikken

Denne retten er helt genial på en mandag: Den er rask å lage med få ingredienser og så får du brukt sopp du plukket tidligere i høst.
21 November 2022 - 01:00

Men ikke minst kan den varieres i det uendelige. Du kan bruke sopp fra butikken, du kan tilsette bacon eller kjøttrester, du kan smake til med dine favorittkryddere eller du kan bruke grønnsaker i stedet for sopp.

Prøv en av de andre oppskriftene på pai

Om du har dårlig tid, finnes det enda kjappere løsninger for en paimiddag. Ved å bruke ferdig paibunn fra kjøledisken, er maten bare en drøy halvtime unna.

 

Pai med kantareller

Pai med kantareller

Fremgangsmåte

  1. Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. La deigen hvile kaldt ca 1 time.
  2. Kjevle deigen ut til en leiv som er litt større enn en 24 cm paiform.
  3. Ha deigen i den smurte paiformen og trykk den godt ut i kantene. Prikk paien med en gaffel slik at deigen ikke blåser seg opp ved forsteking.
  4. Ha bakepapir over paiskallet og fyll det med tørre erter (da holder paiskallet formen). Forstek paiskallet ved 225 grader i ca 10 minutter.
  5. Sett ned temperaturen til 200 grader.
  6. Stek soppen gyllen i biter etter at den er sammenkokt (stekt i tørr panne til den safter seg, deretter videre til saften er kokt inn igjen).
  7. Stek løken også gyllen og legg de to ingrediensene i det ferdigstekte paiskallet.
  8. Pisk sammen egg, fløte, melk og krydder. Bland i osten, og hell røren i paiskallet. Stek paien ved 200 grader på nederste ribbe i 30-35 minutter.

Tips: Får du noe igjen av paien er den deilig som niste eller i matpakken.

Mange flere lekre paier finner du her  

Her er mange deilige retter med kantareller

Se alle våre gode retter med sopp  

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Putt middagen i et pitabrød
Dagens rett

Putt middagen i et pitabrød

Denne lettlagete oppskriften passer godt på travle hverdager eller når du må ta middagen i klypa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her