Guide

Oppskrifter grillmat

Her finner du de beste tipsene og oppskriftene til helgens grillfest

Her finner du de beste tipsene og oppskriftene til helgens grillfest

Følger du tipsene våre, er du garantert et godt grillresultat. De spennende oppskriftene med tilhørende drikkeforslag bidrar også.
13 Juni 2023 - 08:00

Er du flink til å passe varmen, vil du oppnå mye ros fra gjestene. Enda mer oppmerksomhet får du som grillkokk hvis du er villig til å prøve noen nye spennende retter.

På den neste siden finner du grilloppskriftene som gir suksess

Vi har valgt ut et knippe velprøvde grilloppskrifter. Enda flere i Apéritifs store grillkokebok , men først noen viktige tips som sikrer deg suksess.

10 gode grillråd

1 - Finn fram gode grillvotter, matklyper, stekespader, forkle, pensel til marinade, salt og pepperkvern og brannslange.

2 - Har du kullgrill: Bruk skikkelige briketter. Kun det beste er godt nok. Drøy noen minutter med å fyre opp hvis du bruker tennvæske og sprut ikke på åpne flammer.

3 - En grill med lokk er å foretrekke. Du sparer tid og har også bedre kontroll over flammene. Det er bortimot umulig å brenne maten med en god grill med lokk. Flytt lokket til side i stedet for å løfte det rett opp. Da unngår du å dra med deg aske opp i maten.

4 - Ta kjøttet ut av kjøleskap minst 30 minutter før grilling, men ikke ha det stående på benken mer enn en time

5 - Pensle litt olje på den varme grillristen, så setter ikke maten seg fast.

6 - Husk at sukker- og tomatbaserte sauser har lett for å brenne. Pensling med slike marinader bør derfor kun skje helt mot slutten av stekingen.

7 - La alt kjøtt hvile noen minutter før de serveres. Da beholder kjøttet den gode saften. 

8 - Husk de tykke kjøttstykkene krever lavere varme og lengre tid enn de tynne. Tynne biffer og hamburgere skal stekes i kort tid på begge sider, på sterk varme.

NB:
Medium stekt er tingen. Godt stekt er bare stekt, ikke godt.

9 - Ikke flytt på grillen mens den ennå er varm. Ikke la barn og hunder leke uten tilsyn mens grilling pågår.

10 - Oppbevar grillkull og grillutstyr på et tørt sted.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo
+

Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo

Mens det tidligere var et skille mellom de moderne baroloprodusentene og de tradisjonelle, er dette skillet på vei til å viskes ut. Nå samler regionens aktører seg om andre oppgaver i kjølvannet av klimaendringene og den økte etterspørselen etter barolo.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Møt Vietto-familien - en typisk vinprodusent i Piemonte
+

Møt Vietto-familien - en typisk vinprodusent i Piemonte

Piemonte handler om tradisjoner som holdes i hevd av en lang rekke familier. Men også disse trykker den nye trenden med enkeltvinmarksviner, MGA, til brystet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en nydelig gryte med ishavsrøye og skalldyr
Dagens rett

By på en nydelig gryte med ishavsrøye og skalldyr

Som en lekker helgemiddag kan vi trygt anbefale ishavsrøye. Og vi stopper ikke der med tanke på havets delikatesser. Andre skalldyr har nemlig sterke biroller i dagens middagsrevy.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme
Ukens drink

Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme

I dag er det en vri på en høyt elsket klassiker som står på kartet. Mai Tai-ens evigvarende popularitet er lett å forstå med sin rike og forfriskende smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo
+

Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo

Mens det tidligere var et skille mellom de moderne baroloprodusentene og de tradisjonelle, er dette skillet på vei til å viskes ut. Nå samler regionens aktører seg om andre oppgaver i kjølvannet av klimaendringene og den økte etterspørselen etter barolo.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Møt Vietto-familien - en typisk vinprodusent i Piemonte
+

Møt Vietto-familien - en typisk vinprodusent i Piemonte

Piemonte handler om tradisjoner som holdes i hevd av en lang rekke familier. Men også disse trykker den nye trenden med enkeltvinmarksviner, MGA, til brystet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Oxford Companion to Wine - selve vinbibelen - er nå i ny utgave - også digitalt

Vinleksikonet alle vininteresserte må har, er i ny versjon med 1 million oppføringer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag noe søtt og godt med de norske eplene
Guide
Eplekaker og desserter

Lag noe søtt og godt med de norske eplene

De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mens vi venter på viltsesongen, kan du enkelt lage reinsdyrkaker i viltsaus
Dagens rett

Mens vi venter på viltsesongen, kan du enkelt lage reinsdyrkaker i viltsaus

Viltkjøttet som er brukt i denne oppskriften finnes i alle dagligvarebutikker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en nydelig gryte med ishavsrøye og skalldyr
Dagens rett

By på en nydelig gryte med ishavsrøye og skalldyr

Som en lekker helgemiddag kan vi trygt anbefale ishavsrøye. Og vi stopper ikke der med tanke på havets delikatesser. Andre skalldyr har nemlig sterke biroller i dagens middagsrevy.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her