Guide

Oppskrifter grillmat

Og her finner du de gode oppskriftene

Og her finner du de gode oppskriftene

25 Mai 2023 - 17:00

Lammespyd fra Balkan - Cevapchichi

Lammespyd fra Balkan - Cevapchichi

Fremgangsmåte

  1. Riv løken på rivjern, og ta med saften.
  2. Kjør alle ingrediensene i kjøkkenmaskin til det blir en jevn masse - eller bruk håndkraft.
  3. La gjerne blandingen stå i 30 minutter, slik at smakene kan blande seg med hverandre.
  4. Fukt hendene med vann og ta en klump av kjøttdeigen på størrelse med et egg.
  5. Form klumpen til en lang tynn pølse på et grillspyd. Fortsett til all kjøttdeigen er brukt.
  6. Grill spydene i 6-7 minutter. Snu dem ofte slik at de blir jevnt brunet.
  7. Du kan også steke dem i ovn på 200° C i 10 minutter. Husk å pensle med olje først.

Server med salat og brød til.

Flere retter med lammespyd du kan legge på grillen

Mange andre deilige retter med lam

Her er veldig mange grilloppskrifter 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik skal T-benstek smake

Slik skal T-benstek smake

Fremgangsmåte

  1. Beregn ca. 200 g kjøtt per person.
  2. En hel T-benstek rekker til flere, spesielt hvis man har masse tilbehør.
  3. Gni kjøttet inn med salt og pepper en halvtime på forhånd.
  4. Legg kjøttstykket på grillen.
  5. La T-benstekene grille ca. 10 minutter på hver side, snu dem ofte.
  6. La hvile 15 minutter før du skjærer kjøttet opp. 

Server med grillet tomat og maiskolber, bakt potet og grønn salat.

Her er veldig mange grilloppskrifter 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik griller du lammekoteletter

Slik griller du lammekoteletter

Fremgangsmåte

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

BBQ carpaccio

BBQ carpaccio

Fremgangsmåte

  1. Bland krydderet sammen i en bolle. Dekk indrefileten med et tynt lag krydderblanding, pakk den i plastfilm og legg den i kjøleskap over natten. Legg tallerkenene i kjøleskapet noen timer før carpaccioen skal serveres.
  2. Brun fileten raskt over sterk varme på grillen. Ta fileten vekk fra grillen og legg den på et skjærebrett. La fileten hvile i 15 minutter.
  3. Skjær indrefileten i meget tynne skiver. Dette kan være litt problematisk, men det går greit hvis du har en god og skarp kniv. Alternativet kan være å halvfryse fileten, skjær så i tynne skiver og evt deretter banke skivene flate med en kjøkkenhammer eller knivskaftet.
  4. Ta så tallerkenene ut av kjøleskapet og dekk hele tallerken-flaten med de tynne kjøttskivene.
  5. Hell på litt ekstra god virgin olivenolje. Press noen dråper sitronsaft og appelsinsaft over indrefiletskivene.
  6. Legg på noen skiver med høvlet parmesanost av god kvalitet eller finriv parmesanen med microplane-jern.

Lyst til å lage en annen rett med carpaccio så finner du mange her

Her er veldig mange grilloppskrifter 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Lammeribbe med barbequesaus

Lammeribbe med barbequesaus

Fremgangsmåte

  1. Knekk ribbeina. Be evt. slakteren/butikken gjøre dette for deg. Gni ribben inn med salt og pepper.
  2. Pensle den inn med barbequesaus. Pakk den deretter inn i aluminiumsfolie.
  3. Legg den på grillen og la den "dampe" i 15-20 minutter. Snu den et par ganger.
  4. Ta av folien og fortsett stekingen - vekselvis på varm og mindre varm grill.
  5. Grilltid er ca. 45-60 minutter.
  6. La ribba hvile i ca. 10-15 minutter før den skjæres opp.
  7. Det kan være lurt å lage en form av aluminiumsfolie som du plasserer nede i grillen. Da drypper fettet ned i formen og en trenger ikke være redd for at fettet antenner og at en brenner kjøttet.
  8. Grillkullet/brikettene legges rundt formen. Ribba skjæres på langs med bena

På hver tallerken legges det 2 ribbein, grillede hele småpoteter og cæsarsalat

Flere retter med lammeribbe

Her er veldig mange grilloppskrifter 

Mange andre deilige retter med lam

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Chimichurrisaus til grillet biff

Chimichurrisaus til grillet biff

Fremgangsmåte

  1. Grill biffkjøttet på vanlig måte.
  2. La hvile mens du lager sausen og før du skjærer det i skiver.
  3. Chimichurrisaus:
  4. Bland sammen hvitløk og chili og kjør det i en foodprosessor. Tilsett oregano og persille. Bland alt sammen.
  5. Tilsett eddik, olivenolje og salt.
  6. Kjør blandingen til den er jevn.
  7. Brukes umiddelbart eller sett den i kjøleskapet.
  8. Pensles på kjøttet under steking/grilling, og kan også serveres som saus ved siden av.

Tips: 
Ønsker du en lettere versjon kan du tilsette 3 ss sitronsaft og minske oljemengden til 9 ss.

Mange andre sauser finner du her

Her er veldig mange grilloppskrifter 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik skal spareribs smake

Slik skal spareribs smake

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
  2. Legg spareribsene i marinaden og la de godgjøre seg i minst 1 time i kjøleskapet.
  3. Bak dem i folie i ovnen på 200 grader eller på grillen med lokk over i 1 time.
  4. Ta dem ut av folien og grill spareribs i 10 minutter på hver side tilslutt.
  5. Serveres med grillede maiskolber, grillede tomater, bakt løk og halve poteter. Evt. grillede grønnsaker på spyd (mais, løk, paprika).

Tips: Et ekte amerikansk tilbehør er coleslaw (kålsalat) og en skikkelig bbq-saus til spareribsen.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grillet biff med bulgursalat og tomat- og aprikossaus

Grillet biff med bulgursalat og tomat- og aprikossaus

Fremgangsmåte

  1. Kald tomat- og aprikossaus:
    Hakk løk og hvitløk. Ha det over i en hurtigmikser, sammen resten av ingrediensene. Kjøres til en jevn saus i hurtigmikser. Hell over i en gryte, kok opp og avkjøl før servering.
  2. Bulgursalat:
    Kok opp vannet. Hell vannet over bulguren og la det svelle i ca. 30 minutter. Finhakk rødløk, tomat og agurk og skjær vårløken i ringer. Bland grønnsakene godt sammen med bulguren.
  3. Biffene:
    Strø litt salt og pepper på biffene
    Grill dem på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

Server biffene med bulgursalaten og den kalde sausen.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her