Gode tips om hva du skal bruke eplene til

Guide

Eller som tilbehør bare se her

Karrimajones med eple

Fremgangsmåte

Rør sammen majones og rømme. Bland inn finhakket eple og løk. Tilsett karri, sitronsaft og skall.

Sendt inn av

Foto: milanfoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Eplechutney

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 kg
2 stk
0.5 ts
1 dl
1 ts

Fremgangsmåte

Skrell eplene, del dem i biter og ha dem i en kjele med løk, paprika, rosiner og litt vann.

Kok opp og la det småkoke til du har en jevn masse.

Rør i sukker, salt og eddik i, deretter krydderet.

Ferdig kokt helles chutneyen over på helt rene glass eller krukker. Tette lokk settes på.

Passer godt sammen med en rekke kjøttretter.

Flere oppskrifter på syltede grønnsaker og frukt
 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Eplechutney med cayennepepper

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

700 g
1 ts
1 ts
1 ts

Fremgangsmåte

Ta ut kjernehusene av eplene og kutt i biter (du trenger ikke ta av skallet). Bland sammen alle ingrediensene i en gryte og kok opp.

La blandingen putre over svak varme i minimum 45 minutter. Rør om av og til.

Cayennepepper tilsettes alt avhengig av hvor sterk du foretrekker chutneyen.

Avkjøles før den fylles over på glass.

Kan med fordel lages på forhånd og oppbevares på glass. Er godt til stekt svinekjøtt, kylling og oster.

Les mer om norske epler

Gode tips om hva du skal bruke eplene til

Finn sjømatretter med epler

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen