Dagens rett
Har du denne dressingen i kjøleskapet, kan du lage mye godt

Har du denne dressingen i kjøleskapet, kan du lage mye godt

Green Goddess-dressingen gir liv til alt fra kål og hjertesalat til grillet kylling fra butikken.
14 August 2025 - 00:00

Hvorfor dressingen og salaten har fått navnet grønn gudinne, har du kanskje lurt på. Bortsett fra fargen. Den grønne gudinnen gjenfinnes i mange sammenhenger, en er gudinnen Ma Tara i både hinduisme og buddhisme, en veldig annen er et militært kjøretøy som britene kalte for dette. I miksologien er drinken Green Goddess mest forbundet med absint, og i gastronomien altså med en salat(dressing).

Som langt fra stammer fra sosiale medier. Faktisk er den opprinnelige oppskriften fra 1920-tallet, og ifølge Wikipedia er den en hyllest til en skuespiller som ble berømt for sin innsats i skuespillet Green Goddess, et populært melodrama gjennom førkrigstiden om en tapt folkestamme et sted i Sør-Amerika, hvor udødelighet og seksualitet står sentralt. Kanskje med en grønn gudinne i sentrum?

Hjertesalat, bakte beter og Green Goddess-dressing

Hjertesalat, bakte beter og Green Goddess-dressing

Fremgangsmåte

  1. Bakte beter: 
  2. Fyll salt i en ildfast form. Sett betene oppi saltet.
  3. Bak ved 180 grader i 30 minutter.
  4. Avkjøl til du klarer å skrelle og skjære betene i båter.
  5. Bland honning og sitron med salt og pepper og vend bete-båtene i dette.
  6. Hjertesalat: Del hjertesalat i to - skyll og tørk.
  7. Blansjer i 30 sekunder. Avkjøl i kaldt vann.
  8. Bland hjertesalat-båtene med dressingen.
  9. Legg hjertesalat- og betebåter på tallerkener.

Slik lager du Green Goddess-dressing

Sendt inn av Aperitif.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Green Goddess-dressing

Green Goddess-dressing

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til jevn masse.
  2. Smak til med salt og pepper.
  3. Hvis dressingen er for tykk, spe med litt vann.

Sendt inn av Aperitif.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Green Goddess-salat med grillet kylling

Green Goddess-salat med grillet kylling

Fremgangsmåte

  1. Snitt kål fint.
  2. Strimle agurk og vårløk.
  3. Bland og vend inn 2/3 av dressingen.
  4. Ha salaten på et serveringsfat.
  5. Del opp grillet kylling og skjær brystfileten i skiver.
  6. Legg opp og fordel resten av dressingen over. 
  7. Server brød ved siden av.

Slik lager du Green Goddess-dressing

Sendt inn av Aperitif.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 8 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her