Persia er ikke et land i dag, men var navnet på Iran fram til 1935. Like fullt lever navnet videre i en kultur - mat inkludert. Veldig mye av det som er mattradisjoner rundt det østre Middelhavet stammer opprinnelig fra Persia. Som senere har vandret til vår del av verden - bare tenk på hvordan livet hadde vært uten kebab.
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.
12 September 2025 - 03:00
Persiske kyllingfileter med yoghurtdipp

Fremgangsmåte
- Bland sammen ingrediensene til marinaden, legg kyllingfiletene i en plastpose og hell marinaden over.
- Knyt igjen og gni marinaden godt inn i kjøttet.
- Legg posen i kjøleskapet i 4 timer eller over natten.
- Ta kyllingfiletene ut av posen og tørk av marinaden.
- Grill filetene 5-7 minutter på hver side, til de er gjennomstekte.
- Server filetene med grillede grønnsaker, yoghurtdipp og ferskt brød.
- Yoghurtdipp :
- Del sitronen i to og legg den på grillen eller i en varm stekepanne.
- La den ligge til den er myk og nesten svart under.
- Avkjøl og press ut saften.
- Legg hvitløkfeddene i ovnen ved 180 grader til de er helt myke, ca. 15-20 minutter.
- Klem innholdet ut på en asjett og finmos feddene. Bland sitronsaften og hvitløken inn i yoghurten og smak til med honning, salt og pepper.
Har du lyst til å grille kyllingen på en annen måte så se her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 329.90 kr Basisutvalget89 POENG
-
87 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 234.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå