Vi trår til med et lekkert fiskemåltid selv om det er en ganske alminnelig hverdag. Og lekkert er det, for bedre matfisk enn kveite skal du vel lete lenge etter. I dag skal den grilles, men smaksbildet gir oss likevel assosiasjoner som maner til bruk av en syrefrisk og elegant østerriker.
Legg kveitekotelettene i saltlake i 10 minutter, tørk på kjøkkenpapir. Gni stykkene inn med olje, salt, pepper og hakkede urter (gjerne hvitløk). Grill kveita i 3 til 5 minutter på begge sider. Grillen må ikke ha for sterk varme for da kan fisken bli for hardt stekt før den er ferdig. Ha gjerne på litt olje og urter under grillingen.
Potet- og olivensalat:
Sett stekeovnen på 200 grader. Vask og tørk potetene godt. Ha dem i en ildfast form sammen med olivenoljen. Bak dem i ovn i ca 20 minutter, vend dem underveis i stekingen. Du kan også bruke kokte poteter fra dagen før og varme dem på grillen. Tilsett så bacon. Bak potetene videre i 10-15 minutter (eller til de er ferdige). Avkjøl dem noe og tilsett resten av ingrediensene. Server straks.
Ruccula- og tomatsalat:
Bland alt sammen i en bolle og smak til med salt og pepper. Når du har salt på en salat må den serveres med en gang, saltet trekker ut vannet av salaten og gjør den slapp.
Pesto:
Ha alle ingrediensene, unntatt olivenolje, i en morter eller food processor og mos til en grøt. Spe med olivenolje og smak til med pepper.
Grillet aubergine:
Skjær auberginen i skiver og pensle skivene med olivenolje, salt og pepper. Grill dem til de er møre.
Tips!
Når man skal grille hele fiskestykker må ikke fisken være for tykk. 3-5 kilos kveite er en ideell størrelse.
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
Har du litt gammelt brød, kylling og litt til, er middagen sikret. Prøv denne kjappe italienskinspirerte oppskriften som fint kan gjøres kjøttfri.Les hele saken
Men er det kraft for alle penga du søker etter, bla forbi. Er du klar for noe helt annet, bli med videre. For er du en sann elsker av superfruktige, men også karaktersterke viner, kan du ikke unngå å bli fascinert.Les hele saken
Med oppblomstrende pandemi, strengere restriksjoner og mer innetid er det en lettelse å kunne søke tilflukt til den varmende og rause kosematen.Les hele saken
De aller beste av disse er viner som topper i sin kategori eller som er priset særdeles gunstig. Men selv en vin til 95 kroner fortjener betegnelsen ekstra god kvalitet for pengene.Les hele saken