Dagens rett

Grillet kveite på italiensk med salsa verde og brokkoli-krem

Gjør ekstra stas på grillmaten denne helgen med kveite
Foto: (Ryzhkov)

Gjør ekstra stas på grillmaten denne helgen med kveite

Kveite er en utsøkt fiskesort. La gå at den koster en del ekstra, men så smaker den jo også deretter. Slik blir den ekstra raffinert fra grillen.
11 Juni 2022 - 00:02

Her får fisken trekke til seg smak fra den enkle, men effektive marinaden før den grilles. Tilbehøret er også forholdsvis enkelt, men matcher den gode fiskesmaken veldig godt og uten å ta overhånd.  

Se våre andre oppskrifter på kveite fra grillen

Grillet kveite på italiensk med salsa verde og brokkoli-krem

Grillet kveite på italiensk med salsa verde og brokkoli-krem

Fremgangsmåte

  1. Legg kveitefiletene i saltlake i 10 minutter. Skyll dem og tørk dem på kjøkkenpapir.
  2. Marinade:
    Bland ingrediensene til marinaden og legg kveitefiletene i. La dem ligge i 2-3 timer eller over natten. Ta ut av marinaden og tørk av. Pensle så med marinaden, pass på å få med litt rosmarin, og legg dem på grillen med skinnsiden ned.
  3. Grill ca 4-6 minutter eller til saft begynner på piple ut på overflaten. Snu og grill raskt på kjøttsiden. Pass på at fisken ikke blir brent. Pensle gjerne med marinaden underveis.
  4. Salsa verde og brokkoli-krem:
  5. Kok brokkoli et par minutter. Ha sammen med de andre ingrediensene i en hurtigmikser og kjør til en grønn saus. Tilsett evt mer olje for at den skal bli smidig.
  6. Tips:
    Persillen kan godt byttes ut med andre urter som f.eks basilikum, litt estragon, kjørvel, løpstikke.
  7. Couscoussalat:
  8. Kok opp vann, litt salt og olje/smør. Ha i couscous-en og rør godt. La avkjøle litt, rør om av og til. Bland couscousen med tomater, chili, koriander, sitronsaft og spisskummen.
  9. Grillet brokkoli:
  10. Skjær brokkoli på mandolin. Pensle med olje og grill raskt på begge sider. Dryss over salt og pepper. 
  11. Server kveite på salsa verde- og brokkolikrem med grillet brokkoli og couscoussalat ved siden av.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her