Legg kveitefiletene i saltlake i 10 minutter. Skyll dem og tørk dem på kjøkkenpapir.
Marinade:
Bland ingrediensene til marinaden og legg kveitefiletene i. La dem ligge i 2-3 timer eller over natten. Ta ut av marinaden og tørk av. Pensle så med marinaden, pass på å få med litt rosmarin, og legg dem på grillen med skinnsiden ned.
Grill ca 4-6 minutter eller til saft begynner på piple ut på overflaten. Snu og grill raskt på kjøttsiden. Pass på at fisken ikke blir brent. Pensle gjerne med marinaden underveis.
Salsa verde og brokkoli-krem:
Kok brokkoli et par minutter. Ha sammen med de andre ingrediensene i en hurtigmikser og kjør til en grønn saus. Tilsett evt mer olje for at den skal bli smidig.
Tips:
Persillen kan godt byttes ut med andre urter som f.eks basilikum, litt estragon, kjørvel, løpstikke.
Couscoussalat:
Kok opp vann, litt salt og olje/smør. Ha i couscous-en og rør godt. La avkjøle litt, rør om av og til. Bland couscousen med tomater, chili, koriander, sitronsaft og spisskummen.
Grillet brokkoli:
Skjær brokkoli på mandolin. Pensle med olje og grill raskt på begge sider. Dryss over salt og pepper.
Server kveite på salsa verde- og brokkolikrem med grillet brokkoli og couscoussalat ved siden av.