Dagens rett

Grove sildekaker

Sprøstekte hjemmelagde sildekaker er herlig sommermat
Foto: (Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen)

Sprøstekte hjemmelagde sildekaker er herlig sommermat

Fileter av den magre sommersilda er en delikatesse, og når de tilberedes på denne måten blir de lettere å akseptere for flere.
25 Juli 2022 - 23:00

Det er ikke til å komme fra at sild ikke er alles favoritt, noe som er veldig leit all den tid fiskesorten har alt det gode som skal til for å lage en lekker rett.

Ikke minst skylder vi silda veldig mye for hva vi er i dag som nasjon. 

Når silda kvernes til sildekaker - kall dem gjerne burgere - rundes smaken av, men uten at den gode karakteren ødelegges. 

I prinsippet blir alle fornøyd. Med kokte små nypoteter, godt smør og råkostsalat, blir en retro-hverdagsmiddag til et festmåltid. 

Se våre andre oppskrifter med sild

Hvis du ikke får tak i sild, kan du fint bruke makrell i denne oppskriften. 

Makrellkaker er dessuten en fin måte å utnytte råvaren maksimalt om du har fisket for mye makrell. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Grove sildekaker

Grove sildekaker

Fremgangsmåte

  1. Pass på at alle ingrediensene er iskalde.
  2. Rens sildefiletene mest mulig fri for ben og skjær dem i biter.
  3. Mal filetene en gang på kvern eller kjør dem noen sekunder i en foodprosessor sammen med salt.
  4. Rør inn de tørre ingrediensene.
  5. Tilsett iskald melk litt og litt om gangen og rør godt i mellom.
  6. Form deigen til flate kaker som stekes i margarin til de er gyllenbrune.

Tips:
Sildekakene kan lages i foodprosessor eller kvernes og røres i kjøkkenmaskin. Dersom du bruker foodprosessor så vær rask med maskinen, noen sekunder er nok. Ved bruk av foodprosessor blir farsen glattere, men smaken er den samme. 

Sildekaker serveres med kokte småpoteter, stekt løk og råkostsalat. Eller på grovt brød, i pita- eller hamburgerbrød med dressing og coleslaw.

Se våre andre oppskrifter med sild

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her