Grove sildekaker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sildekakene kan lages i foodprosessor eller kvernes og røres i kjøkkenmaskin. Pass på at alle ingrediensene er iskalde. Rens sildefilétene mest mulig fri for ben og skjær dem i biter.
Mal filétene en gang på kvern eller kjør dem noen sekunder i en foodprosessor sammen med salt. Rør inn de tørre ingrediensene. Tilsett iskald melk litt og litt om gangen og rør godt i mellom.
Dersom du bruker foodprosessor så vær rask med maskinen, noen sekunder er nok. Ved bruk av foodprosessor blir farsen glattere, men smaken er den samme. Formes til flate kaker og stekes i margarin til de er gyllenbrune.
Sildekaker serveres på grovt brød, i pita- eller hamburgerbrød med dressing og salat, eller med kokte poteter, stekt løk og revne røtter.
Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her
Slik lager du de gode silderettene
Se hvordan du lager din egen sursild her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen