Grove sildekaker

Ordet sildekaker er kanskje nok til å få minstemann til å rynke på nesa. Dette kan imidlertid være en svært så tiltalende rett - også for de minste. Vær derfor ekstra forsiktig med å utbasonere for alle og enhver hva du egentlig serverer. Og glem vin til denne middagen. Ta deg heller et glass vann eller øl.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Grove sildekaker

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

2 ts
0.5 ts
1.5 dl

Fremgangsmåte

Sildekakene kan lages i foodprosessor eller kvernes og røres i kjøkkenmaskin. Pass på at alle ingrediensene er iskalde. Rens sildefilétene mest mulig fri for ben og skjær dem i biter.

Mal filétene en gang på kvern eller kjør dem noen sekunder i en foodprosessor sammen med salt. Rør inn de tørre ingrediensene. Tilsett iskald melk litt og litt om gangen og rør godt i mellom.

Dersom du bruker foodprosessor så vær rask med maskinen, noen sekunder er nok. Ved bruk av foodprosessor blir farsen glattere, men smaken er den samme. Formes til flate kaker og stekes i margarin til de er gyllenbrune.

Sildekaker serveres på grovt brød, i pita- eller hamburgerbrød med dressing og salat, eller med kokte poteter, stekt løk og revne røtter.

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Slik lager du de gode silderettene

Se hvordan du lager din egen sursild her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen