Dagens rett
Kalkunbryst er som skapt for januarmenyens behov for lettere løsninger
Foto: (zia_shusha)

Kalkunbryst er som skapt for januarmenyens behov for lettere løsninger

Siden kalkun er så mager, unner vi oss en deilig kremet saus til. Doble gjerne mengden grønnsaker, det gjør ekstra godt.
06 Januar 2024 - 00:00

Kanskje er du så heldig å finne kalkunbryst på tilbud nå i januar. Da har du altså en god grunn til å slå til. Kanskje har du sågar kjøpt inn ekstra som du ikke fikk brukt i forrige uke, ja, da har du også løsningen for å bli kvitt det på en god måte.

Helstekt kalkunbryst eller biffer med hvitvinsdampede neper, sjalottløk, sopp og spinat i en kremet saus

Helstekt kalkunbryst eller biffer med hvitvinsdampede neper, sjalottløk, sopp og spinat i en kremet saus

Fremgangsmåte

  1. Helstekt kalkunbryst: Pensle kalkunbrystet med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Stek brystet i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. La hvile 15 minutter før det skjæres opp i tynne skiver.
  2. Kalkunbiffer: Skjær kalkunbrystet i porsjonsbiter a 150 gram. Stek i smør på begge sider. Smak til med salt og pepper. La hvile i 5 minutter før servering. Kok ut pannen med litt hvitvin og ta vare på stekesjyen.
  3. Hvitvinsdampede neper, sjalottløk og sopp: Vask og skrell nepene. Riv dem i tynne strimler på en matprosessor eller på et rivjern. Skjær sjalottløk i tynne båter og sopp i tynne skiver. Ha alt i en ildfast form. Hell over vin og tilsett stekesjy. Sett formen inn i stekeovnen ved 180 °C og damp grønnsakene i ca. 5 minutter. Rør inn spinaten slik at den "smelter". 
  4. Kremet saus: Hell hvitvin og kraft i en kjele. Tilsett også sjy fra grønnsakene. Kok inn til to tredeler. Tilsett fløte og kok inn til sausen tykner. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Rør inn sausen i grønnsakene og legg kalkunbiffene oppi. 

Lekre oppskrifter med kalkun

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her