Dagens rett
Kalkunbryst er som skapt for januarmenyens behov for lettere løsninger
Foto: (zia_shusha)

Kalkunbryst er som skapt for januarmenyens behov for lettere løsninger

Siden kalkun er så mager, unner vi oss en deilig kremet saus til. Doble gjerne mengden grønnsaker, det gjør ekstra godt.
06 Januar 2024 - 00:00

Kanskje er du så heldig å finne kalkunbryst på tilbud nå i januar. Da har du altså en god grunn til å slå til. Kanskje har du sågar kjøpt inn ekstra som du ikke fikk brukt i forrige uke, ja, da har du også løsningen for å bli kvitt det på en god måte.

Helstekt kalkunbryst eller biffer med hvitvinsdampede neper, sjalottløk, sopp og spinat i en kremet saus

Helstekt kalkunbryst eller biffer med hvitvinsdampede neper, sjalottløk, sopp og spinat i en kremet saus

Fremgangsmåte

  1. Helstekt kalkunbryst: Pensle kalkunbrystet med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Stek brystet i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. La hvile 15 minutter før det skjæres opp i tynne skiver.
  2. Kalkunbiffer: Skjær kalkunbrystet i porsjonsbiter a 150 gram. Stek i smør på begge sider. Smak til med salt og pepper. La hvile i 5 minutter før servering. Kok ut pannen med litt hvitvin og ta vare på stekesjyen.
  3. Hvitvinsdampede neper, sjalottløk og sopp: Vask og skrell nepene. Riv dem i tynne strimler på en matprosessor eller på et rivjern. Skjær sjalottløk i tynne båter og sopp i tynne skiver. Ha alt i en ildfast form. Hell over vin og tilsett stekesjy. Sett formen inn i stekeovnen ved 180 °C og damp grønnsakene i ca. 5 minutter. Rør inn spinaten slik at den "smelter". 
  4. Kremet saus: Hell hvitvin og kraft i en kjele. Tilsett også sjy fra grønnsakene. Kok inn til to tredeler. Tilsett fløte og kok inn til sausen tykner. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Rør inn sausen i grønnsakene og legg kalkunbiffene oppi. 

Lekre oppskrifter med kalkun

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her