Dagens rett

Helstekt svinefilet

Denne klassikeren passer fint på helgemenyen
Foto: (Istock)

Denne klassikeren passer fint på helgemenyen

Får du tak i kvalitetskjøtt av svin, blir dette en feststemt middag. Da trenger du bare brokkoli, smørstekte poteter og en fløtesaus for å skape skikkelig magi.
26 Mars 2022 - 01:00

Det er ikke alt som heter svinefilet som holder filetkvalitet. Noen ganger kan kjøttet være dårlig mørnet, og det er jo leit siden fileten er det aller edleste på hele dyret. Men diskuter det med slakteren eller de bak kjøttdisken, for da har du større sjanse for å treffe riktig. Enn om du plukker med deg en tilfeldig pakke fra butikken.

Men når det er sagt, så kan du trekke vinnerloddet også der.

Indrefileten er den møreste, mens ytrefileten er større og dermed lettere å skjære i tynne skiver.

Se våre andre oppskrifter med svinefilet 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Helstekt svinefilet

Helstekt svinefilet

Fremgangsmåte

  1. Bland paprikapulver og spisskummen med litt salt og pepper.
  2. Gni fileten inn med blandingen og la hvile 15 minutter.
  3. Varm pannen og ha i smør eller margarin. Brun den raskt på alle sider. Ta fileten opp av panna og legg den over i et ildfast fat. Legg rosmarinkvistene oppå.
  4. Sett inn i forvarmet ovn på 175 grader i ca. 6-10 minutter (avhengig av tykkelsen) for rosa kjerne.
  5. Bruk gjerne steketermometer, temperaturen skal ikke overstige 65 grader.
  6. Hvis du ikke har termometer, kan du bruke fingeren. Når kjøttet ikke gir særlig motstand når du trykker, er det klart. La hvile i 10-15 minutter før du skjærer det i skiver 

Server med dampet brokkoli, smørstekte poteter - gjerne mandelpoteter - og fløtesaus smakt til med soyasaus og syltet pepper for ekstra trøkk.

Se våre andre oppskrifter med svinefilet 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat
Dagens rett

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat

Gjør den klar hjemme og ta den med på piknik, stranda eller tur i skogen. Den kan selvsagt også spises hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her