Dagens rett

Svinefilet med soppsaus

Slik blir det fest med svinefilet og soppsaus til middag
Foto: (Sebalos)

Slik blir det fest med svinefilet og soppsaus til middag

Festmiddager behøver ikke være kompliserte. Det er denne oppskriften et bevis på.
21 Oktober 2022 - 01:00

Svinefilet er greit å ty til når du har dårlig tid, men likevel er i festhumør. Lett å få tak i og rask å tilberede, og ikke minst ikke så dyrt. Sopp er fortsatt i sesong, både i butikk og ute i skogen. Hvis du i tillegg har tid til å marinere kjøttet i et døgn så blir retten perfekt!

Andre lekre oppskrifter med svinefilet

Svinefilet med skogssoppsaus

Svinefilet med skogssoppsaus

Fremgangsmåte

Dagen i forveien: Legg filetstykket i en bolle og hell over rødvin, gulrotterninger, hakket løk, timian, laurbærblad og einerbær. La stå til neste dag.

  1. Ta opp fileten av marinaden og tørk av den. Vend i melet og rist av det som er overflødig.
  2. Varm smør eller margarin i en steikepanne og stek noen minutter på alle sider.
  3. Tilsett hvitvin, marinaden og vannet. Kok opp. Ta ut fileten og legg den i en ildfast form.
  4. Fortsett å koke vinblandingen mens du skummer godt av, til halvparten gjenstår. Tilsett tomaten og cognac og la småkoke i 10 minutter. Sil.
  5. Børst av soppen og del den eventuelt opp i biter.
  6. Varm litt olje i en steikepanne og fres bacon og sopp. Ha blandingen i sausen. Kok ut pannen med litt vann og ha det oppi sausen og la alt trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett smør like før servering.
  7. I mellomtiden settes formen med fileten inn i ovnen ved 180 grader i ca 15-20 minutter. Bruk steketermometer og la det gå til 70 grader. La hvile i 10 minutter før den skjæres opp i skiver à 1-2 cm.
  8. Server med soppsausen, kokte grønnsaker (som varmes opp igjen med litt smør like før servering) og pommes noisettes som du lett lager selv.

Pommes noisettes:Skrell potetene og kok dem møre.

  1. Overfør til en bolle sammen med et egg, hvitløksmosen, sjalottløken og muskatnøtten og mos det hele til en fast og jevn masse. Smak til med salt og pepper.
  2. Form små boller som vendes i griljermel.
  3. Varm opp oljen til det begynner å danne seg krusninger på overflaten. Stek 5 boller av gangen til de pent gyllenbrune. Ta opp og legg på et kjøkkenpapir for å dryppe av overflødig fett.

Lag noen av disse lekre rettene med svinefilet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren
Dagens rett

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren

Mange mener det tradisjonelle britiske kjøkken ikke hadde noe å tilby, men der tar de feil.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her