DAGENS RETT: Svinefilet med soppsaus

Dagens rett Svinefilet med soppsaus

(Sebalos)

Slik blir det fest med svinefilet og soppsaus til middag

Festmiddager behøver ikke være kompliserte. Det er denne oppskriften et bevis på.

Svinefilet er greit å ty til når du har dårlig tid, men likevel er i festhumør. Lett å få tak i og rask å tilberede. Det er også tilbehøret. 

Andre lekre oppskrifter med svinefilet

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Svinefilet med skogssoppsaus

Fremgangsmåte

Dagen i forveien:
Legg filetstykket i en bolle og hell over rødvin, gulrotterninger, hakket løk, timian, laurbærblad og einerbær. La stå til neste dag.

Ta opp fileten av marinaden og tørk av den. Vend i melet og rist av det som er overflødig. Varm smør eller margarin i en steikepanne og stek noen minutter på alle sider. Tilsett hvitvin, marinaden og vannet. Kok opp. Ta ut fileten og legg den i en ildfast form.

Fortsett å koke vinblandingen mens du skummer godt av, til halvparten gjenstår. Tilsett tomaten og cognac og la småkoke i 10 minutter. Sil.

Børst av soppen og del den eventuelt opp i biter. Varm litt olje i en steikepanne og fres bacon og sopp. Ha blandingen i sausen. Kok ut pannen med litt vann og ha det oppi sausen og la alt trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett smør like før servering.

I mellomtiden settes formen med fileten inn i ovnen ved 180 grader i ca 15-20 minutter. Bruk steketermometer og la det gå til 70 grader. La hvile i 10 minutter før den skjæres opp i skiver à 1-2 cm.

Server med soppsausen, kokte grønnsaker (som varmes opp igjen med litt smør like før servering) og pommes noisettes som du lett lager selv.

Pommes noisettes:
Skrell potetene og kok dem møre. Overfør til en bolle sammen med et egg, hvitløksmosen, sjalottløken og muskatnøtten og mos det hele til en fast og jevn masse. Smak til med salt og pepper. Form små boller som vendes i griljermel.

Varm opp oljen til det begynner å danne seg krusninger på overflaten. Stek 5 boller av gangen til de pent gyllenbrune. Ta opp og legg på et kjøkkenpapir for å dryppe av overflødig fett.

Her finner du mange andre oppskrifter med svinefilet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Sebalos

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen