Syltet kveite på endive- og ruccoulasalat
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok opp alle ingrediensene til laken og la den trekke i ca. 20 minutter så kryddersmaken kommer godt frem.
Legg i kveiten og gi det et oppkok. La fisken trekke i 3-4 minutter. Det er viktig at fiskestykkene er helt dekket av syltelaken!
Avkjøl fisken i laken hvis den skal serveres kald.
Tørk salaten og fordel den i fire dype skåler. Legg fiskestykkene pent på toppen av salaten.
Bland nøttene med oljen og smak til med gressløk, sherryeddik, salt og pepper.
Hell dressingen rundt salaten. Spis brød til hvis retten serveres kald, poteter om den serveres varm.
Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet.
Her har du oppskrifter på feststemte kveiteoppskrirfter
Flere deilige retter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Norges sjømatråd
Foto: Alf Börjesson