Kveite med hasselbackpoteter og rødbetesaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær kveitefileten opp i fire like stykker og legg kveitestykkene i laken. Skru ned varmen og la fisken trekke i 8-12 minutter. Pass på at vannet ikke koker, da blir fisken tørr.
Tilsett fiskekraft, og kok til rødbetene er møre (ca 5 minutter).
Jevn sausen med maisenna, og tilsett smør litt etter litt under omrøring. Sausen skal ikke koke etter at smøret er tilsatt. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Bland smør, sukker, sitronsaft og vaniljefrø i en kjele. Kok opp og tilsett gulrøttene. La det koke litt før nepene tilsettes.
Kok inn til grønnsakene er møre og smak til med salt og pepper.
Skjær potetene i tynne skiver, uten å skjære helt gjennom slik at potetene fortsatt henger sammen i bunnen. Legg potetene på et smurt brett og pensle dem med smeltet smør.
Stek poteter på 180 grader i 30-40 minutter, og husk å pensle med smør hvert tiende minutt. Når potetene er ferdige kan de saltes og pepres.
Sendt inn av Norges sjømatråd
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Henri Bourgeois Sancerre Grande Réserve 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 239,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Girardin Bourgogne Terroir Noble Chardonnay 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 234,00 Basisutvalget -
88 Poeng
Hexamer Meddersheimer Rheingrafenberg Riesling Spätlese Trocken 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 199,80 Basisutvalget -
91 Poeng
VanderGhinste Roodbruin
Belgia
Volum: 0.250 Pris: 38,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Tyler Santa Barbara County Chardonnay 2018
USA
Volum: 0.750 Pris: 279,90 Basisutvalget