Het drøm

La denne drinken krydre hverdagen din og kjenn hvordan varmen kryper ut i hårrøttene.
Redaksjonen
22 Februar 2008 - 13:00

- Gi meg en varm drink, men ikke med kaffe. Slik lød bestillingen fra en venn av meg for en tid tilbake, og resultatet ble en blanding av det beste fra Norge og Frankrike.
 
God norsk cider brukes dessverre altfor lite til vanlig, og selv om den er herlig i seg selv, er den også perfekt til drinker.
 
Siden utfordringen kom en skikkelig kald og frossen dag, måtte vi spice opp cideren med gode krydder og calvados.
 
Dette er den perfekte velkomstdrink vinterstid, eller hva med å ta den med på termosen?
 
Vi er heldige som har så mye god calvados tilgjengelig her i Norge. Apéritifs testpanel har smakt de fleste av dem - se testen her.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase.

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

En drink som smaker epler

En drink som smaker epler

Fremgangsmåte

Brekk opp kanelstengene og ha dem i en gryte med sideren. Varm opp forsiktig til maks 80 grader og sett til side slik at smaken fra kanelen kommer godt frem.  
Sil sideren og oppbevar kaldt til den skal brukes. 
Tips:
Hvis du vil ha en rikere kryddersmak, legg til innholdet av 3-4 kardemommefrøkapsler. Da er det lurt å velge en sider som ikke er helt tørr.
iStock-459384865.jpg [130.54 KB]Varm epletoddy:
Varm opp 1.25 dl krydret sider per porsjon. Ha 2 cl calvados i et varmebestandig glass og topp opp med den varme sideren.
 
Vask en sitron godt og ta av det gule skallet i lange tynne strimler. Pass på at du ikke får med den bitre hvite delen av skallet. Pynt med sitronskallet eller med sitronskiver.
Kald epletoddy:
Fyll et glass med isbiter eller bruk en stor isbit. Hell over 2 cl calvados og topp med 1.25 dl krydret sider. Pynt med sitronskall eller epleskiver.
Tips:
Når du skal lage den til mange, fyller du en bolle med is og topper med sider og calvados.
Tips:
 Hvis du bruker eplemost får du en drink med lavere alkohol. Da er det dessuten enkelt å lage et alkoholfritt alternativ.
Tips:
Lag gjerne en god porsjon med krydret sider ad gangen.
 
 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her