Kake
Honningkake slik de lager den på Kampen Bistro

Honningkake slik de lager den på Kampen Bistro

Om du trodde honningkake bare var noe som ble servert på eldresenteret, tar du feil.
Redaksjonen
22 Januar 2015 - 14:10

Få Ukens kake som nyhetsbrev

På Oslos fremste rockekjøkken hentes ofte retter, kaker og desserter fram fra glemselen for å få en moderne twist. Kokk på Kampen Bistro, Theis H. Omdahl, byr på sin variant. Hans honningkake er kanskje ikke akkurat slik bestemor ville lage den, men utrolig god.

Helt siden steinalderen

Honning er dessuten noe vi burde bruke mer av. Det er langt sunnere enn det raffinerte sukkeret og det mest naturlige søtningsstoffet som tenkes kan.

Honning ble faktisk tatt i bruk allerede i steinalderen og holdt seg som det viktigste søtningsstoffet i matlaging helt fram til sukkerindustrien tok over.

Les mer om honning

Den økte trusselen mot bienes eksistens har gitt honning fornyet oppmerksomhet. Stadig flere lager sin egen honning, sågar midt i storbyen, i håp om at det bidrar til å sikre bienes framtid. Prinsippet om «alle bekker små» gjelder også her.

Så god blir byhonning

Det som i hvert fall er sikkert er at slik småskalaproduksjon både er hyggelig og smaker godt. På Bondens Marked og i Mathallen er det dessuten mulig å kjøpe «hjemmeslynget» honning fra både by og land.   

Foto: Julie H. Amundsen

TIPS: Rester av kaken kan males opp og ristes i ovnen. Perfekt som strøssel på iskrem. Se flere nyttige kokketips

Honningkake fra Kampen Bistro

Honningkake fra Kampen Bistro

Fremgangsmåte

Kake:

Pisk sukker og egg luftig. Bland smør og honning og hell forsiktig opp i eggedosisen. Bland hvetemel og bakepulver og vend vekselvis med melk til røren er smidig.

Sett ovnen på 180 °C. Stek kaken i smurt form i ca. 30 minutter, til deigen så vidt slipper kakenålen. Den skal ikke bli tørr.

 

Glasur:

Kok honningen til den tykner. Smak til med frisk sitron. Avkjøl og smør utover kaken.

 

Server kaken med yoghurtis .

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her