Hummer med krydderdressing og spinatris
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skyll risen. Kok opp en kasserolle med lettsaltet vann. Ha i risen og la den koke i 12-15 minutter til nesten helt mør. Hell i dørslag og la dryppe godt av. Ha i en bolle sammen med smøret og safranvannet. Rør godt slik at gulfargen blir jevn og hold risen varm.
Skyll spinaten og tørk den. Fres løk og hvitløk i oljen. Tilsett cayenne og fres 10 sekunder til. Ha i spinaten og fres videre til den faller sammen. Bland med risen. Hell i en ildfast og godt smurt form. Legg et par klatter med smør på toppen og sett inn i ovnen ved 180 grader i 15 minutter. Dekk med alu-folie.
Del den kokte hummeren i to og legg på to store tallerkener. Server dressingen og spinatrisen ved siden av. Sammen med godt brød og smør.
Sendt inn av Apéritif
Foto: Eksportutvalget for fisk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 Poeng
Grimbergen Trippel
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 37,10 Bestillingsutvalg -
90 Poeng
Besserat de Bellefon Grande Tradition Brut 1998
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 249,00 Bestillingsutvalg -
87 Poeng
Les Champs Perdrix Bourgogne Hautes-Côtes-de Beaune 2012
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Penfolds Koonunga Hill Chardonnay 2015
Australia
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Bestillingsutvalget -
77 Poeng
Bourgogne Aligoté Les Terpierreux 1999
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 98,50 Bestillingsutvalg
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.