Grillmat
Hva slags grill skal du velge?

Hva slags grill skal du velge?

Her er en kjapp guide til de ulike grillene som finnes på markedet.
Redaksjonen
10 Mai 2013 - 08:00

En god grill bør reflektere varmen godt, ha jevn varme over hele grillflaten og ha muligheten til å regulere varmen.

Grillristen bør være av tykt materiale og være godkjent for grilling.

Kullgrill

Kullgrillen gir ofte høyere effekt enn mange gass- og elektriske griller. Det tar gjerne litt lengre tid før kullgrillen er startklar.

Du kan bruke grillkull eller briketter. Briketter brenner lengre, og det finnes flere varianter i handelen. En åpen grill egner seg best til pølser og kjøtt i skiver.

Skal du grille hele steker og fileter bør du ha en grill med lokk. Det reduserer også faren for at maten brennes.

Det bør være mulighet til å regulere avstanden mellom grillristen og glørne.

Alt om grilling finner du her

Elektrisk grill

Foretrekkes av stadig flere. Man slipper osen av tennvæske og den er renslig i bruk.

Den er godt egnet til mindre husholdninger, eller til steder hvor det ikke er lov å bruke gass- og kullgrill. Elektriske griller er enkle å bruke, lette å holde rene og alltid klare til bruk.

Varmen kan reguleres, men slike griller har ofte liten kapasitet.

Grillrist i støpejern holder ekstra godt på varmen.

Gassgrill

Gassgrillen blir stadig mer populær, og den har klart mange fordeler. Den er alltid klar til bruk, og er lett å holde ren. Man kan enkelt regulere varmen og gassgrillen egner seg dermed godt til allslags grillmat.

Gassgrill brukes nesten alltid med lokket igjen for å oppnå en god effekt, da er det enkelt å grille store stykker som lammestek eller hele fileter.

Ved å justere varmen kan man ettersteke kjøttet på svak varme slik at kjøttet blir ekstra saftig og godt.

Prøv en ny grilloppskrift i dag

Engangsgrill

Enkel og grei grill til å ha med på tur. Engangsgrillen blir fort varm, men risten ligger nær kullet og det er ingen mulighet for å regulere avstanden.

Denne grillen egner seg derfor best til mat som trenger kort steketid, slik som hamburgere, pølser og tynne grillskiver.

NB! Ikke kast engangsgriller i naturen!

Kilde: Matprat
Foto: Produsentene

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken
Ukens kake
Kokoseplekake

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken

Har du hagen full av epler, og noen er litt for syrlige til å være gode å spise, er denne oppskriften en god løsning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av
+
Godbiter i pollisten

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av

Den er nemlig laget etter akkurat den filosofien som har gjort Domaine Leflaives viner så ekstraordinære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vellagret whisky med eller uten røyk - og noen outsidere er vinnere blant spesialpol-nyhetene
+
Tester

Vellagret whisky med eller uten røyk - og noen outsidere er vinnere blant spesialpol-nyhetene

Røyk eller ikke røyk er spørsmålet når det kommer til whisky. Ja, takk begge deler er konklusjonen etter test av 39 nyheter i spesialutvalget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Få øynene opp for denne Piemonte-klassikeren
+
Ukens vin

Få øynene opp for denne Piemonte-klassikeren

Piemonte er mer enn barbera og nebbiolo. Grignolino er en sjelden fugl som fortjener din oppmerksomhet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en litt eksotisk vri på eplekaken
Ukens kake
Kokoseplekake

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken

Har du hagen full av epler, og noen er litt for syrlige til å være gode å spise, er denne oppskriften en god løsning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av
+
Godbiter i pollisten

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av

Den er nemlig laget etter akkurat den filosofien som har gjort Domaine Leflaives viner så ekstraordinære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin

New York, Napa, Japan og Spania er områder og land vi tar for oss i denne utgaven av magasinet Apéritif.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak noen av Argentinas beste viner!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 26. september

Smak noen av Argentinas beste viner!

Den 26. september har du sjansen til å smake viner fra produsenten som har satt argentinske viner på kartet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vellagret whisky med eller uten røyk - og noen outsidere er vinnere blant spesialpol-nyhetene
+
Tester

Vellagret whisky med eller uten røyk - og noen outsidere er vinnere blant spesialpol-nyhetene

Røyk eller ikke røyk er spørsmålet når det kommer til whisky. Ja, takk begge deler er konklusjonen etter test av 39 nyheter i spesialutvalget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her