Hvitviner fra Douro

Redaksjonen
07 November 2008 - 15:46

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Hvitviner fra Douro

÷ (92p)
Redoma Reserva 2006
Niepoort
Portugal - Douro
50827 VSD - kr 329,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Gulgrønn. Flott rik duft med sitrus, epler, gule plommer, sjø, mineraler, toast, eik.
Smak: Fast og rik i anslaget, nydelig konsentrasjon, sitter veldig godt og lenge med noe eik i finishen. (2006)
Bruksområde: Rike retter med sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En stor rik og kompleks hvitvin for de neste 10 årene - minst. Meget godt kjøp. 92 p (2006)
Laget av: Rabigato, codega, viozinho, donzilinho, arint
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Niepoort Redoma White 2006
Niepoort
Portugal - Douro
49325 VSD - kr 189,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Lys gulgrønn. Nydelig duft av fersken, gule og grønne epler, lime, urter, gress, mineraler og eik.
Smak: God fylde i anslaget, fin fruktfedme, følger duften, god syre, noe eik utover, sitter lenge. (2006)
Bruksområde: Grillet sjømat og lyst kjøtt.
Vurdering: En flott vin for de neste fem-seks årene. 89 p (2006)
Laget av: Rabigato, codega, donzelinho, viosinho, arinto, andre
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Niepoort Tiara Branco 2006
Niepoort
Portugal - Douro
49173 VSD - kr 215,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Lys grønngul. Flott duft av epler, sitrus, lime, fersken, hvite blomster, samt mineraler.
Smak: Nydelig fruktig anslag, flott fruktighet, noe fruktfedme, god syre, sitter lenge. (2006)
Bruksområde: Gode retter med sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En veldig innsmigrende fruktig vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. 88 p (2006)
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Niepoort Morgadio da Calcada Branco 2006
Niepoort
Portugal - Douro
56477 Vectura - kr 164,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Modern Fluids
Farge og duft: Gulgrønn. Fin duft av gule epler, gule plommer, blomster og sitrus.
Smak: Behagelig anslag, ganske myk men likevel bra syre, god druefedme, sitter godt med noe sitrus og mineraltoner i finishen. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt, salater.
Vurdering: En god vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. 87 p (2006)
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
VZ 2007
Cristiano Van Zeller
Portugal - Douro
57940 Vectura - kr 349,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Modern Fluids
Farge og duft: Grøngul. Frisk god duft med gule og grønne epler, grapefrukt og mineraler.
Smak: Saftig godt anslag, fint preg av syrlige epler, snev av tropisk frukt, fine mineraltoner, gode syrer, sitter lenge. (2007)
Bruksområde: Allround sjømat.
Vurdering: En god og fruktdreven hvitvin for de neste to-tre årene. Verd prisen. 87 p (2007)
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Van Zellers White 2007
Lemos & Van Zeller
Portugal - Douro
57941 Vectura - kr 189,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Modern Fluids
Farge og duft: Lys strågul. Fruktig duft med grønne epler, sitrus og mineraler.
Smak: Fin friskhet i anslaget, god frukt, flotte syrer, sitter godt. (2007)
Bruksområde: Skalldyr, aperitiff.
Vurdering: En friskt og godt alternativ til for eksempel vanlig chablis. Best innen et par år. Vel verd prisen. 85 p (2007)
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her