Hvitviner fra Douro

Redaksjonen
07 November 2008 - 16:46

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Hvitviner fra Douro

÷ (92p)
Redoma Reserva 2006
Niepoort
Portugal - Douro
50827 VSD - kr 329,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Gulgrønn. Flott rik duft med sitrus, epler, gule plommer, sjø, mineraler, toast, eik.
Smak: Fast og rik i anslaget, nydelig konsentrasjon, sitter veldig godt og lenge med noe eik i finishen. (2006)
Bruksområde: Rike retter med sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En stor rik og kompleks hvitvin for de neste 10 årene - minst. Meget godt kjøp. 92 p (2006)
Laget av: Rabigato, codega, viozinho, donzilinho, arint
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Niepoort Redoma White 2006
Niepoort
Portugal - Douro
49325 VSD - kr 189,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Lys gulgrønn. Nydelig duft av fersken, gule og grønne epler, lime, urter, gress, mineraler og eik.
Smak: God fylde i anslaget, fin fruktfedme, følger duften, god syre, noe eik utover, sitter lenge. (2006)
Bruksområde: Grillet sjømat og lyst kjøtt.
Vurdering: En flott vin for de neste fem-seks årene. 89 p (2006)
Laget av: Rabigato, codega, donzelinho, viosinho, arinto, andre
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Niepoort Tiara Branco 2006
Niepoort
Portugal - Douro
49173 VSD - kr 215,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Lys grønngul. Flott duft av epler, sitrus, lime, fersken, hvite blomster, samt mineraler.
Smak: Nydelig fruktig anslag, flott fruktighet, noe fruktfedme, god syre, sitter lenge. (2006)
Bruksområde: Gode retter med sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En veldig innsmigrende fruktig vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. 88 p (2006)
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Niepoort Morgadio da Calcada Branco 2006
Niepoort
Portugal - Douro
56477 Vectura - kr 164,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Modern Fluids
Farge og duft: Gulgrønn. Fin duft av gule epler, gule plommer, blomster og sitrus.
Smak: Behagelig anslag, ganske myk men likevel bra syre, god druefedme, sitter godt med noe sitrus og mineraltoner i finishen. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt, salater.
Vurdering: En god vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. 87 p (2006)
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
VZ 2007
Cristiano Van Zeller
Portugal - Douro
57940 Vectura - kr 349,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Modern Fluids
Farge og duft: Grøngul. Frisk god duft med gule og grønne epler, grapefrukt og mineraler.
Smak: Saftig godt anslag, fint preg av syrlige epler, snev av tropisk frukt, fine mineraltoner, gode syrer, sitter lenge. (2007)
Bruksområde: Allround sjømat.
Vurdering: En god og fruktdreven hvitvin for de neste to-tre årene. Verd prisen. 87 p (2007)
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Van Zellers White 2007
Lemos & Van Zeller
Portugal - Douro
57941 Vectura - kr 189,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Modern Fluids
Farge og duft: Lys strågul. Fruktig duft med grønne epler, sitrus og mineraler.
Smak: Fin friskhet i anslaget, god frukt, flotte syrer, sitter godt. (2007)
Bruksområde: Skalldyr, aperitiff.
Vurdering: En friskt og godt alternativ til for eksempel vanlig chablis. Best innen et par år. Vel verd prisen. 85 p (2007)
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her