Dagens rett

Innbakt laks med chevre og løk

Slik blir et hverdagslig måltid til en fest

Slik blir et hverdagslig måltid til en fest

Laks eller annen fisk som er bakt mellom butterdeigflak bir ekstra saftig og smaksfylt. Lettvint er det også.
07 Desember 2021 - 01:00

Du kan selvsagt vente til helga med å gjøre noe ekstra ut av laksefileten. Men det er ingen grunn til å vente, for denne vrien er veldig lettvint. Butterdeigplatene som du finner i alle butikkers frysedisker, tines på et øyeblikk. Etter en drøy halvtime er maten klar til å serveres. 

Butterdeig er for øvrig noe du bør ha i fryseren til en hver tid, for det er mye moro og ikke minst matglede du kan få ut av en slik pakke.

Innbakt laks med chevre og løk

Innbakt laks med chevre og løk

Fremgangsmåte

  1. Ta ut butterdeigplatene og legg dem på benken.
  2. Hakk løk og hvitløk og bland  med chevre-osten som du har rørt myk med sitronsaft.
  3. Smak til med pepper og salt og sitronskall.
  4. Skjøt sammen butterdeigen ved hjelp av egg. Kjevles ut til den blir stor nok.
  5. Laksefileten deles i to og legges på deigen i to lag med chevreblandingen imellom.
  6. Pakk laksen inn og "lim" skjøtene med egg.
  7. Legg "pakken" i en ildfast form med skjøtene ned. Pensle med egg.
  8. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 20 min til overflaten er pent lysebrun. 

Serveres med lettdampede grønnsaker eller salat.

Tips: Du kan godt bruke annen type fisk i denne oppskriften. 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her