Innbakt laksefilet

Sitter du fortsatt og lurer på hva du skal kokkelere i helga? Fortvil ikke; Apéritif gir deg her ferdige tips til raske, men like fullt velsmakende retter du kan varte opp med. Mangler du idéer til vinvalg så får du tips her.

Vi starter opp med en enkel og god fiskemiddag. Du trenger ikke å jobbe mye for å få et flott resultat ut av slike råvarer. Finner du ikke vinene vi foreslår, kan du trygt velge andre viner. Bare spør polbetjeningen, eller søk i pollista.

Innbakt laks

Fremgangsmåte

Ta ut butterdeigplatene og legg dem på benken. Hakk basilikum og hvitløk, og bland dette sammen med Philadelphia-osten og sitronsaft/-skall. Smak til med pepper og salt.

Skjøt sammen butterdeigen ved hjelp av egg. Kjevles ut til den blir stor nok. Laksefileten deles i to og legges på deigen i to lag med saus imellom. Pakk laksen inn og "lim" skjøtene med egg. Legg "pakken" i en ildfast form med skjøtene ned. Pensle med egg. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 25-30 min.. Følg med på slutten av steketiden, og stikk en kniv ned i fisken. Når kniven er varm er fisken ferdig.

Serveres med en anretning av lettdampede grønnsaker etter egen smak.
Laksen kan for øvrig godt erstattes med steinbittfilet.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Dessert:

Timianeplepai med basilikumkrem

Antall porsjoner

16

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

6 stk
1 stk
1 ss
Paideig:
150 g
2 ss
Basilikumkrem:

Fremgangsmåte

Paideig:
Kna sammen smør, mel og timian, tilsett litt vann, slik at deigen blir lettere å jobbe med. Sett i kjøleskap i 30 minutter.

Kjevle paideigen ut i en rund leiv og kle paiformen med den. Stikk deigen med en gaffel. Forstekes i 10 minutter ved 200 grader.

Eplefyll:
Skrell epler, del i tynne skiver og fjern kjernehuset. Drypp litt sitron over epleskivene. 

Smør eplepure utover paibunnen.

Slik lager du eplepure selv

Legg epleskiver i taksteinmønster tett oppå. Bland egg og fløte og hell over. Brunt sukker og kanel blandes og drysses over. Rester av paideigen kan smuldres og drysses over tilslutt. Men det er ikke nødvendig.

Stek i 20 minutter ved 200 grader.

Basilikumkrem:
Pisk fløte og sukker og tilsett frisk, hakket basilikum. Kremen kan godt lages i god tid, da smaken av basilikum kommer mer frem etter en stund.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen