Innbakt laksefilet

Sitter du fortsatt og lurer på hva du skal kokkelere i helga? Fortvil ikke; Apéritif gir deg her ferdige tips til raske, men like fullt velsmakende retter du kan varte opp med. Mangler du idéer til vinvalg så får du tips her.

Vi starter opp med en enkel og god fiskemiddag. Du trenger ikke å jobbe mye for å få et flott resultat ut av slike råvarer. Finner du ikke vinene vi foreslår, kan du trygt velge andre viner. Bare spør polbetjeningen, eller søk i pollista.

Innbakt laks

Fremgangsmåte

Ta ut butterdeigplatene og legg dem på benken. Hakk basilikum og hvitløk, og bland dette sammen med Philadelphia-osten og sitronsaft/-skall. Smak til med pepper og salt.

Skjøt sammen butterdeigen ved hjelp av egg. Kjevles ut til den blir stor nok. Laksefileten deles i to og legges på deigen i to lag med saus imellom. Pakk laksen inn og "lim" skjøtene med egg. Legg "pakken" i en ildfast form med skjøtene ned. Pensle med egg. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 25-30 min.. Følg med på slutten av steketiden, og stikk en kniv ned i fisken. Når kniven er varm er fisken ferdig.

Serveres med en anretning av lettdampede grønnsaker etter egen smak.
Laksen kan for øvrig godt erstattes med steinbittfilet.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Dessert:

Timianeplepai med basilikumkrem

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

6 stk
1 stk
Paideig
150 g
2 ss

Fremgangsmåte

Skjær smør, mel og timian, tilsett 2 ss vann, slik at du får samlet deigen. Sett kaldt i 30 minutter. Skrell epler, del i to og fjern kjernehuset. Legg eplene i sitronvann. Kjevle paideigen ut i en rund leiv og kle formen med den. Stikk deigen med en gaffel. Forstekes i 10 minutter ved 200 grader. Halve epler i skiver plasseres tett i formen. Bland egg, fløte og timian og hell over. Brunt sukker og nøtter blandes og drysses over. Rester av paideigen smuldres og drysses over tilslutt. Stek i 20 minutter ved 200 grader.

Basilikumkrem:
Pisk fløte og tilsett frisk, hakket basilikum, 2 ss pr dl fløte, samt litt sukker. Kremen kan godt lages i god tid, da smaken av basilikum kommer mer frem etter en stund.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen