Kake
Ja, dette er en pannekake

Ja, dette er en pannekake

Clafoutis er franskmennenes svar på tykk pannekake. En super dessert som er best nylaget.
Redaksjonen
14 August 2014 - 14:10

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Du har kanskje spist clafoutis før, på restaurant, men da fikk du den garantert i porsjonsstørrelse. Når hele den søtsnåle familien skal ha dessert, eller selskapet er stort, lønner det seg å lage clafoutis i langpanne.

Fylt med bær

Oftest kommer den franske klassikeren clafoutis med smak av kirsebær. Navnet er sørfransk dialekt for å fylle (med kirsebær).

Her er oppskriften med kirsebær

Men alle typer frukt og bær kan brukes. I denne oppskriften er det brukt jordbær. Siden sesongen for friske jordbær er på hell, kan du godt prøve med moreller, kirsebær, ferskenbiter, halve plommer eller selvsagt årets norske epler som nå er på vei til fruktdisken.

Best som lun

Som de fleste pannekaker er denne desserten aller best helt nylaget, men restene – om det er noe igjen - kommer til å forsvinne om du setter dem kjølig etterpå. Restene er supre å ha med på piknik eller lunke litt på til frokost dagen derpå.

TIPS 1: Server iskrem, tyrkisk eller gresk yoghurt eller pisket krem til. Se flere nyttige kokketips

TIPS 2: Jordbær kan byttes ut med moreller, kirsebær, ferskenbiter, halve plommer eller eplebåter. Se flere nyttige kokketips

Clafoutis med bær

Clafoutis med bær

Fremgangsmåte

Pisk egg, eggeplommer og sukker med frø fra den halve vaniljestangen og tilsett mel og melk litt etter litt til en tykk jevn deig. Rør i de hakkede mandlene. Du kan også blande alle ingrediensene i en foodprosessor.

Smør en dyp ildfast form på ca. 1½ liter.

Hell deigen i formen og fordel jordbærene over. Stek desserten på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 30-40 minutter til eggemassen er fast.

Dryss over siktet melis og server clafoutisen nystekt og varm.

Tips:
Server iskrem, tyrkisk eller gresk yoghurt eller pisket krem til.

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer
Ukens drink
Akevitt Sour

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer

Akevitt er veldig godt som basis for en sour - her i en sommerlig versjon som kan lages med eller uten skum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dagens dessert smaker av sommer og litt til
Ukens kake
Lettlaget sommerdessert

Dagens dessert smaker av sommer og litt til

Sjokolademousse, jordbær og lemoncurd med sprø knuste kjeks er det som trengs for maksimal dessertglede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren
Godbiter i pollisten

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren

Rosso di Montalcino er løsningen, og denne produsenten byr på noe av det beste i denne kategorien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her