Ukens kake
Ja, dette er en pannekake

Ja, dette er en pannekake

Clafoutis er franskmennenes svar på tykk pannekake. En super dessert som er best nylaget.
15 August 2024 - 10:00

Du har kanskje spist clafoutis før, på restaurant, men da fikk du den garantert i porsjonsstørrelse. Når hele den søtsnåle familien skal ha dessert, eller selskapet er stort, lønner det seg å lage clafoutis i langpanne.

Oftest kommer den franske klassikeren clafoutis med smak av kirsebær. Navnet er sørfransk dialekt for å fylle (med kirsebær).

Her er oppskriften med kirsebær

Men alle typer frukt og bær kan brukes. I denne oppskriften er det brukt jordbær. Siden sesongen for friske jordbær er på hell, kan du godt prøve med moreller, kirsebær, ferskenbiter, halve plommer eller selvsagt årets norske epler som nå er på vei til fruktdisken.

Som de fleste pannekaker er denne desserten aller best helt nylaget, men restene – om det er noe igjen - kommer til å forsvinne om du setter dem kjølig etterpå. Restene er supre å ha med på piknik eller lunke litt på til frokost dagen derpå.

TIPS 1: Server iskrem, tyrkisk eller gresk yoghurt eller pisket krem til. Se flere nyttige kokketips

TIPS 2: Jordbær kan byttes ut med moreller, kirsebær, ferskenbiter, halve plommer eller eplebåter. Se flere nyttige kokketips

Clafoutis med bær

Clafoutis med bær

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg, eggeplommer og sukker med frø fra den halve vaniljestangen og tilsett mel og melk litt etter litt til en tykk jevn deig.
  2. Rør i de hakkede mandlene. Du kan også blande alle ingrediensene i en foodprosessor.
  3. Smør en dyp ildfast form på ca. 1½ liter.
  4. Hell deigen i formen og fordel jordbærene over. Stek desserten på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 30-40 minutter til eggemassen er fast.
  5. Dryss over siktet melis og server clafoutisen nystekt og varm.
Tips:
Server iskrem, tyrkisk eller gresk yoghurt eller pisket krem til.

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her