Ja, dette er en pannekake

Ja, dette er en pannekake

Clafoutis er franskmennenes svar på tykk pannekake. En super dessert som er best nylaget.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Du har kanskje spist clafoutis før, på restaurant, men da fikk du den garantert i porsjonsstørrelse. Når hele den søtsnåle familien skal ha dessert, eller selskapet er stort, lønner det seg å lage clafoutis i langpanne.

Fylt med bær

Oftest kommer den franske klassikeren clafoutis med smak av kirsebær. Navnet er sørfransk dialekt for å fylle (med kirsebær).

Her er oppskriften med kirsebær

Men alle typer frukt og bær kan brukes. I denne oppskriften er det brukt jordbær. Siden sesongen for friske jordbær er på hell, kan du godt prøve med moreller, kirsebær, ferskenbiter, halve plommer eller selvsagt årets norske epler som nå er på vei til fruktdisken.

Best som lun

Som de fleste pannekaker er denne desserten aller best helt nylaget, men restene – om det er noe igjen - kommer til å forsvinne om du setter dem kjølig etterpå. Restene er supre å ha med på piknik eller lunke litt på til frokost dagen derpå.

TIPS 1: Server iskrem, tyrkisk eller gresk yoghurt eller pisket krem til. Se flere nyttige kokketips

TIPS 2: Jordbær kan byttes ut med moreller, kirsebær, ferskenbiter, halve plommer eller eplebåter. Se flere nyttige kokketips

Clafoutis med bær

Fremgangsmåte

Pisk egg, eggeplommer og sukker med frø fra den halve vaniljestangen og tilsett mel og melk litt etter litt til en tykk jevn deig. Rør i de hakkede mandlene. Du kan også blande alle ingrediensene i en foodprosessor.

Smør en dyp ildfast form på ca. 1½ liter.

Hell deigen i formen og fordel jordbærene over. Stek desserten på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 30-40 minutter til eggemassen er fast.

Dryss over siktet melis og server clafoutisen nystekt og varm.

Tips:
Server iskrem, tyrkisk eller gresk yoghurt eller pisket krem til.

Sendt inn av

Foto: Mats Widén

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen