Ukens kake
Ja, dette er en pannekake

Ja, dette er en pannekake

Clafoutis er franskmennenes svar på tykk pannekake. En super dessert som er best nylaget.
15 August 2024 - 11:00

Du har kanskje spist clafoutis før, på restaurant, men da fikk du den garantert i porsjonsstørrelse. Når hele den søtsnåle familien skal ha dessert, eller selskapet er stort, lønner det seg å lage clafoutis i langpanne.

Oftest kommer den franske klassikeren clafoutis med smak av kirsebær. Navnet er sørfransk dialekt for å fylle (med kirsebær).

Her er oppskriften med kirsebær

Men alle typer frukt og bær kan brukes. I denne oppskriften er det brukt jordbær. Siden sesongen for friske jordbær er på hell, kan du godt prøve med moreller, kirsebær, ferskenbiter, halve plommer eller selvsagt årets norske epler som nå er på vei til fruktdisken.

Som de fleste pannekaker er denne desserten aller best helt nylaget, men restene – om det er noe igjen - kommer til å forsvinne om du setter dem kjølig etterpå. Restene er supre å ha med på piknik eller lunke litt på til frokost dagen derpå.

TIPS 1: Server iskrem, tyrkisk eller gresk yoghurt eller pisket krem til. Se flere nyttige kokketips

TIPS 2: Jordbær kan byttes ut med moreller, kirsebær, ferskenbiter, halve plommer eller eplebåter. Se flere nyttige kokketips

Clafoutis med bær

Clafoutis med bær

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg, eggeplommer og sukker med frø fra den halve vaniljestangen og tilsett mel og melk litt etter litt til en tykk jevn deig.
  2. Rør i de hakkede mandlene. Du kan også blande alle ingrediensene i en foodprosessor.
  3. Smør en dyp ildfast form på ca. 1½ liter.
  4. Hell deigen i formen og fordel jordbærene over. Stek desserten på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 30-40 minutter til eggemassen er fast.
  5. Dryss over siktet melis og server clafoutisen nystekt og varm.
Tips:
Server iskrem, tyrkisk eller gresk yoghurt eller pisket krem til.

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her