Jarlsberg-gratinert sild med salat

Bård Greni Karlsen fra Gastronomisk Institutt og tidligere kjøkkensjef på Solsiden i Oslo, med vinlære fra Italia og kokkelære fra Thailand, gir deg forslag til helgens søndagsmiddag.

Sild har de laget hjemme hos Karlsen til jul helt siden han var liten gutt og han gleder han sin far og andre sildeelskere med sine nye oppskrifter på yndlingsretten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Jarlsberg-gratinert sild med salat

Fremgangsmåte

Sildefiletene skjæres rene for bein og deles opp i biter på ca 3 cm. Kote poteter renses for skall og skjæres i skiver à ½ cm. Osten rives med et rivjern. Løken kuttes i tynne skiver. Hvitløk renses, persille vaskes og finkuttes.

Poteter, sild og løk legges lagvis med hvitløk, persille, salt og pepper mellom lagene i en cocottform. 1 dl fløte som er redusert til det halve has i hver form. Jarlsbergosten legges på toppen, og det hele gratineres i ovn på 180 grader i 7-10 min. Tiden i ovn kan variere med størrelse og tykkelse på formene.

Salaten:
Blomkål og brokkoli renses og skjæres i små biter à ca 2 cm. Gulrot, stangselleri og purre kuttes i julienne. Blansjer alle grønnsakene lett i ca 15 sekunder. Avkjøl i kaldt vann og tørk grønnsakene. Hell så alt i en bolle og smak til med en god olivenolje, balsamico, salt og pepper.

Ved servering: Ha cocottformen på en asjett og server vintersalaten ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Yann Aker

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen