Tester
Julaften for ølnerdene

Julaften for ølnerdene

Spesialpolutsalgenes ølhyller fylles opp med mye godt og ikke minst ettertraktet øl denne uka. Pass opp for spisse albuer i køen, for det er mange som jakter på de samme flaskene.
Aase E. Jacobsen
16 Oktober 2015 - 15:40

 Det er særlig flaskene med Cantillon og Westvleteren (også kjent som «verdens beste øl» ifølge Ratebeer.com) som folk kan ende opp å slåss om. Disse ølene er da også kvoterte. 

 Men det er ingen grunn til å fortvile om du ikke får med deg disse, for det er mengder av annet spennende øl. 

Blant de 53 ølene jeg smakte er Lost Abbeys Track 10 Bar out of Hell  og Carnevale samt Burning Skys Flanders Red blant mine absolutte favoritter i tillegg til de to fra Westvleteren. 

Best øl for pengene av alle lager de Ranke - Cuvée de Ranke er et superklassisk surøl som skapt for matbordet. 

Og sure øl utgjør en stor andel av ølene som lanseres på spesialpolet i oktober. Det speiler den enorme interessen og etterspørselen etter denne type øl.

Men interessen for mørke kraftfulle øl er fortsatt stor, og ved siden av Westvleteren kommer de mørke smaksbombene fra De Dolles Oerbier og Mikkellers Frelser Dobbelbock til å finne sine avtakere. 

Kreativiteten og grensesprengningen vi er blitt så vant til innen moderne ølbrygging, fortsetter i samme tempo. Blant annet er To Øls LikeWeisse så fjernt fra en berliner weisse som man kan tenke seg, men så er det en imperial-utgave. Og da kan alt skje. God er den i alle fall. Men du må like humle.

Til sammen 111 øl lanseres i de sju spesialpolutsalgene, Aker Brygge, CC Vest på Lysaker, Valkendorfsgaten i Bergen, Hamar, Sandefjord, Sandnes Kvadrat og Valentinslyst i Trondheim.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik
Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik

Mansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet
Dagens rett

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet

Nå som den norske purren er på sitt beste, bruk den som topping på fisk. Med en smakskraftig rødvinssaus, blir dette det rene festmåltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia
Ukens drink

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia

Med dansktappet rom og dansk hylleblomstlikør som en daiquiri i glasset kan bare høsten komme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det danske romeventyret
+

Det danske romeventyret

Hvis «dansk rom» høres utenkelig ut, ja, da har du ikke fulgt med. I dag finnes 15 danske destillerier som lager rom fra bunnen av. Og rom som importeres fra Karibia for å modnes i Danmark.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik
Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik

Mansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet
Dagens rett

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet

Nå som den norske purren er på sitt beste, bruk den som topping på fisk. Med en smakskraftig rødvinssaus, blir dette det rene festmåltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin

I denne utgaven av magasinet Apéritif ser vi blant annet på burgundprisene, og spør om det franske kjøkken er dødt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett
Ukens kake

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett

Eplekake er alles favoritt, og denne er raskere å lage enn mange andre. Og den smaker himmelsk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. november

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent

Hold av den 14. november. En av "50 World Most Admired Wine Brands" kommer til Norge har med seg 8 spennende viner til deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia
Ukens drink

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia

Med dansktappet rom og dansk hylleblomstlikør som en daiquiri i glasset kan bare høsten komme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her