Juledrinker som passer både for store og små

Vi ønsker alle og enhver en riktig God Jul i det vi serverer en herlig akevittdrink og et varmt alkoholfritt alternativ.
Redaksjonen
22 Desember 2010 - 12:00
Endelig er den her - høytiden alle små og store barn har ventet utålmodig på.
 
Julen er tiden for å legge igjen alt stress og mas på jobben og kose seg med god mat og godt drikke sammen med familie og gode venner.
 
Og hva er vel mer naturlig enn å ønske gjestene velkommen til den storejulefesten med en deilig akevittdrink?
 
 
Julen handler også om å ikke gjøre ting så altfor vanskelig for seg selv, og du vil ikke tro at denne lekre drinken er så enkel å lage.
 
Her får du fruktigheten fra appelsinen sammen med akevittens fylde og limens friskhet i skjønn forening.
 
 
Denne julen skal vi jaggu også lage en egen varm velkomstdrink for de minste og de som ikke nyter alkohol.
 
Et veldig godt utgangspunkt er en god eplejuice, gjerne en som ikke er filtrert eller tilsatt for mye sukker slik at den har en fin syre og deilige eplearomaer. Pass bare på å lage en stor ladning, for denne kommer til å gå unna i en fart!
 
 
 
Vi ønsker deg og dine en Riktig God Jul!
 

 

Fusion

Fusion

Fremgangsmåte

Kjøl ned et stort cocktailglass ved enten å ha det i fryseren litt, eller ved å fylle glasset med knust is og vann.

Tøm cocktailglasset for isvannet og gni en lime rundt kanten av glasset. Rull kanten i sukker for å "Froste" det.

Fyll en cocktailshaker ¾-full med is og ha i alle ingrediensene og rist godt sammen.

Sil drinken over i glasset og pynt med en spiral av appelsinskall på kanten.

Flere gode drinker med akevitt

Tips: Sil gjerne drinken gjennom en finmasket sil i tillegg til silen i cocktailshakeren for å få en drink helt uten isrester.

Apéritifs store akevittguide finner du her

Råvarer:
 

Sendt inn av Thorbjørn Rasmussen, Bibliotekbaren, Bristol

Vurder oppskriften

Hvit gløgg som er alkoholfri

Hvit gløgg som er alkoholfri

Fremgangsmåte

Varm opp 1 dl av eplejuicen og rør ut sukkeret.

Tilsett resten av juicen samt krydderne og la trekke i 10-15 minutter ved 80 grader.

Sil av krydderne og tilsett mandler og rosiner samt evt. kumquat og tranebær.

Server den alkoholfrie gløggen i kaffekrus eller gløgglass.

Se flere gode alkoholfrie drinker her

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her