Godbiter i pollisten
Disse vinene byr på seriøst god valuta

Disse vinene byr på seriøst god valuta

Denne produsenten overbeviser i årgang etter årgang, og disse vinene bør finnes i en hver seriøs vinkjeller.
11 Desember 2019 - 13:45
 

Ch. Thivin Cuvée la Chapelle Côte de Brouilly 2018 er rett og slett en fantastisk beaujolais og et veldig godt bevis på hvor mye karakter du får i hver dråpe og ikke minst for hver krone fra denne kanten. Den nydelige 2018-frukten har gitt veldig flott dybde og seriøsitet til denne vinen som gir den et lagringspotensial på minst 10 år. Nok en dokumentasjon på hvor interessant vellaget gamay er for den som har en god vinkjeller.

 

Men også om du trenger en vin som kombinerer kraft og leskende drikkbarhet allerede nå. 257 kroner er egentlig vanvittig gunstig for denne vinen.  

Ch. Thivin Cuvée Zaccharie Côte de Brouilly 2018 er ikke like kompakt som i eksempelvis 2016 og 2015, men du verden så lekker og kompleks med betydelig jordsmonnspreg og en karakter som konkurrerer med pinot noir fra toppvinmarker i Burgund.

Du kan faktisk lure folk med denne vinen om du serverer den blindt, for det er ikke lett å konkludere med at det er en gamay.

Tre generasjoner på Ch Thivin. Sønnen Claude og kona Sonja (tv) står for den daglige driften. Foto: Dominik FUSINA

Om den andre er er knallkjøp, er Zaccharie det altså i enda større grad, for her får du en vin med ytterligere solid lagringskapasitet. Men takket være 2018-årgangens fabuløse frukt, smaker den fordømt godt allerede. Den finnes dessuten i magnumutgave, og det er virkelig noe å vurdere for kjelleren.

Godefroy-vinmarken ligger på østsiden av Mont de Brouilly, en utdødd vulkan, som likevel bidrar med mye karakter i jordsmonnet, og ikke minst til vinene.

Disse to er tilgjengelig i forholdsvis små kvanta, men så lager ikke Thivin et begrenset antall flasker årlig fordelt på en haug ulike etiketter.

 

Les mer om hva som gjør vinene til Thivin så spesielle her

Men om du ikke lykkes med å få tak i toppvinene eller er på jakt etter et solid følge til juletorsken, er deres Ch. Thivin Les Sept Vignes Côtes de Brouilly 2018 et supert valg.

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her