Disse vinene byr på seriøst god valuta

Disse vinene byr på seriøst god valuta

Denne produsenten overbeviser i årgang etter årgang, og disse vinene bør finnes i en hver seriøs vinkjeller.

 

Ch. Thivin Cuvée la Chapelle Côte de Brouilly 2018 er rett og slett en fantastisk beaujolais og et veldig godt bevis på hvor mye karakter du får i hver dråpe og ikke minst for hver krone fra denne kanten. Den nydelige 2018-frukten har gitt veldig flott dybde og seriøsitet til denne vinen som gir den et lagringspotensial på minst 10 år. Nok en dokumentasjon på hvor interessant vellaget gamay er for den som har en god vinkjeller.

 

Men også om du trenger en vin som kombinerer kraft og leskende drikkbarhet allerede nå. 257 kroner er egentlig vanvittig gunstig for denne vinen.  

Ch. Thivin Cuvée Zaccharie Côte de Brouilly 2018 er ikke like kompakt som i eksempelvis 2016 og 2015, men du verden så lekker og kompleks med betydelig jordsmonnspreg og en karakter som konkurrerer med pinot noir fra toppvinmarker i Burgund.

Du kan faktisk lure folk med denne vinen om du serverer den blindt, for det er ikke lett å konkludere med at det er en gamay.

Tre generasjoner på Ch Thivin. Sønnen Claude og kona Sonja (tv) står for den daglige driften. Foto: Dominik FUSINA

Om den andre er er knallkjøp, er Zaccharie det altså i enda større grad, for her får du en vin med ytterligere solid lagringskapasitet. Men takket være 2018-årgangens fabuløse frukt, smaker den fordømt godt allerede. Den finnes dessuten i magnumutgave, og det er virkelig noe å vurdere for kjelleren.

Godefroy-vinmarken ligger på østsiden av Mont de Brouilly, en utdødd vulkan, som likevel bidrar med mye karakter i jordsmonnet, og ikke minst til vinene.

Disse to er tilgjengelig i forholdsvis små kvanta, men så lager ikke Thivin et begrenset antall flasker årlig fordelt på en haug ulike etiketter.

 

Les mer om hva som gjør vinene til Thivin så spesielle her

Men om du ikke lykkes med å få tak i toppvinene eller er på jakt etter et solid følge til juletorsken, er deres Ch. Thivin Les Sept Vignes Côtes de Brouilly 2018 et supert valg.

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Ch. Thivin Cuvée Zaccharie Côte de Brouilly 2018

Produsent:
Ch. Thivin
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
379,90 kr
Varenummer:
7620901
93 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Ch. Thivin Cuvée la Chapelle Côte de Brouilly 2018

Produsent:
Ch. Thivin
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
269,90 kr
Varenummer:
3787801
92 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Ch. Thivin Les Sept Vignes Côtes de Brouilly 2019

Produsent:
Chateau Thivin
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
246,90 kr
Varenummer:
7950901
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen