Sandkaker er så tørt som det høres ut som, likefullt er det utgangspunktet for formen på disse småkakene. Men deigen er en helt annen. Med mandler, melis og eggehvite er vi mer over på kransekake/marsipan. Nougatfyllet og nøtte-karamell-toppingen gjøre disse små munnfullene store og uimotsteålig gode.
Nougat kjøper du ferdig eller lager selv. Det er slett ikke vanskelig. Du trenger bare et termometer.
Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev
Mandelmasseformer fylt med nougat og nøttekaramell
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skåld mandlene, fjern skallet og mal dem. Bland de malte mandlene med melis og eggehvite til en fast masse. Trykk ut massen i små folieformer som settes på et brett.
Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter. Imens kuttes nougaten i like mange biter som det er former. Legg en nougatbit i hver form med en gang de kommer ut av ovnen.
Bland fløte, sirup og sukker i en kasserolle, og la småkok til blandingen er tykk. Rør av og til. Bland nøttene i karamellen, og fordel deretter nøttekaramellen i formene. Oppbevares kjølig.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Dansukker
Foto: Dansukker