Julemat
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Foto: (svetlana kolpakova)

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Gjør noe nytt ut av de mange juledelikatessene og inviter på norsk juletapas.
29 Desember 2022 - 07:39

Har du forsynt deg mer av julematen enn du klarer å bruke? Da kan kanskje løsningen være tapas? Inviter venner og familie til et hyggelig lag i romjulen samtidig som du får avsetning på alt det gode du har i kjøleskapet.

Når spanjolene og italienerne går til sin yndlingsbar for å nyte sitt glass og sin tapas, pintxo eller aperitivo, har de et utall av småretter med grønnsaker, sjømat og kjøtt å velge i.

Men den gamle tapas-tradisjonen startet faktisk med at man serverte en skive spekeskinke over sherryglasset for å holde fluene borte.

Klassiske retter til tapas finner du her

Lag din egen juletapas

Tapas-kunsten i dag innbyr til stadig nye fantasifulle kombinasjoner i smak, lukt og farge, og den aller siste varianten er førjuls-tapas eller jule-tapas.

Spekeskinken er i vårt forslag byttet ut med julevarer som kokt lammelår, pinnekjøtt, julepølser, ribbe og et utvalg av julens pålegg.

I nye smakskombinasjoner og måter å anrette på kan en med stor nytelse spise juleproduktene uten å ta selve julemåltidet på forskudd.

Alt om julens mat og drikke finner du her

 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg

Med på kjøpet får du en morsom historie skjult bak etiketten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter
+

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter

Med knappe 2100 hektar kan Jura kalles en liten vinregion, men oppmerksomheten den får er uendelig mye større, spesielt fra tilhengere av naturvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott
Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott

Andebryst slik du får det på restaurant, kan du fint lage hjemme. Bare følg denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg

Med på kjøpet får du en morsom historie skjult bak etiketten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter
+

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter

Med knappe 2100 hektar kan Jura kalles en liten vinregion, men oppmerksomheten den får er uendelig mye større, spesielt fra tilhengere av naturvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Storeslem til Park Hotel Vossevangen i Star Wine List

I alt fire av 11 priser som ble delt ut for Norges beste vinkart, havnet på Voss.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er skikkelig høstmat
Dagens rett
Pølselapskaus

Dette er skikkelig høstmat

Ingenting smaker så godt som god gammeldags husmannskost. Men ikke alle retter tar like lang tid å lage. Derfor er denne oppskriften super midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her