Oksetunge med ruccolapesto, potet- og tomatform

Oksetunge med ruccolapesto, potet- og tomatform

Fremgangsmåte

  1. Hvis tungen er lettsaltet, må den vannes ut på forhånd. Gjerne over natten.
  2. Legg alt i en kjele og fyll opp med vann til tungen er godt dekket. Kok opp og skum av. Skru ned varmen og la trekke under lokk i 1-1½ time.
  3. Tungen er kokt når skinnet lett lar seg fjerne. Ta kjelen av varmen og la tungen avkjøles i kraften.
  4. Du kan godt oppbevare tungen i kraften inntil et døgn før du bruker den. Det som måtte blir til overs kan du fryse.
  5. Når tungen er passe kald fjernes skinnet samt eventuelle fett- og hinnerester.
  6. Skjær i jevne skiver ca 1 cm tykke. Stek på sterk varme i grillpanne eller på grillen til tungen er pent brune på begge sider. 
  7. Ruccolapesto: Kjør alt bortsett fra osten i en food processor til middels grov masse. 
  8. Bland i parmesanen og juster eventuelt konsistens med mer olje.
  9. Potet- og tomatform: Skrell potetene og skjær dem i 2-3 millimeter tykker skiver, gjerne med mandolin.
  10. Sett ovnen på 200 grader.
  11. Skjær tomatene i 5 millimeter tykke skiver. Legg poteter og tomater på taksteinvis i en ildfast form. Dryss over hvitløk, olje, salt og pepper.
  12. Stek i ovn ved 200 grader i 30 minutter.

Servering:
Legg tomat- og potetform på en tallerken, legg deretter på tungeskiver og ha pesto og parmesanskiver på toppen. Server med en grønn salat eller dampede aspargesbønner vendt i olje og salt.

Flere deilige retter med oksetunge finner du her

Tapas er en god løsning for en fest der du kan bruke oksetunge

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hummer, oksetunge og skogssopp

Hummer, oksetunge og skogssopp

Fremgangsmåte

  1. Kok hummeren i ca 5 minutter i lettsaltet vann. Avkjøl i laken. Rens hummeren og del kjøttet opp i fire porsjoner.
  2. Del tunga i pene biter.
  3. Rens soppen og del den i biter. Blancher den ca. 3 minutter i vann. La den renne av seg på et håndkle og stek den i noen klatter med smør. Smak til med salt og pepper.
  4. Riv skallet av lime og bland yoghurt, limeskall og noen vaniljefrø. Smak til med litt maldonsalt. Drypp over den ferdig anrettede salaten. Gir en fin kontrast til det salte i tunga og hummeren.

Tapas er en god løsning for en fest

Flere deilige retter med hummer

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Jørgen Kolderup, Kreativ CateringVinner av Linie Award 2004

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Oksetunge til juletapas

Oksetunge til juletapas

Fremgangsmåte

  1. Skrell beter og jordskokker. Varm opp oljen. Tørk godt av røttene, skjær dem i syltynne skiver og legg dem forsiktig i oljen.
  2. Fritter på forsiktig varme, men likevel varmt nok til at det blir sprøtt og gyllent.
  3. Ta beter og jordskokker opp av oljen, la det renne godt av seg på kjøkkenpapir. Krydre lett med salt.
  4. Anrett skiver av oksetunge, gjerne på brød sammen med beter og jordskokker, med persille og basilikum som garnityr.

Slik lager du oksetunge

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Klassiske retter til tapas finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her