Julemat
                                                                    
                Foto: (svetlana kolpakova)
                                                Pinnekjøttrester er perfekt som tapas
                                            Redaksjonen
                                                            
                                    
                            
     29 Desember 2022 - 06:39
                Pinnekjøtt i farger
                Fremgangsmåte
Pinnekjøtt tilberedes på vanlig måte: Først dampkokt på rist deretter grillet i raskt i ovn. Detaljert fremgangsmåte her
Til denne retten kan du fint bruke rester av pinnekjøtt.
- Lag kålrotsstappe .
 - Broccoli- og spinattimbal:
 - Sett ovnen på 175 grader.
 - Rens og kok brokkoli i lettsaltet vann, til den er mør. Skyll og damp spinaten til den faller sammen eller tin dypfryst spinat og la den renne godt av. Mos brokkoli og spinat sammen.
 - Lag hvit saus og la den koke i 5 min. Rør den hvite sausen sammen med ett egg tilsett deretter brokkoli-og spinatmosen. Smak til med salt, pepper, hvitløk og tabasco.
 - Smør små former og fyll dem. Sett formene i langpanne med varmt vann (vannbad) og la timbalene stivne midt i ovnen i ca 20 minutter.
 - La dem stå litt i formene før de hvelves ut.
 - Tyttebærsaus: Kok tyttebær, sukker, appelsinjuice og sherry i ca 5 minutter til bærene er møre. Sil sausen og mos så mye som mulig av bærene gjennom sikten. Rør inn litt fett fra pinnekjøttet.
 - Nærmere julefarger kommer du ikke og den friske tyttebærsausen hever smaken.
 
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    90 POENG
 - 
                    Italia
                                Volum: 1.50 l Pris: 585.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG - 
                    Italia
                                Volum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Basisutvalget88 POENG - 
                    
                    87 POENG
 - 
                    
                    86 POENG
 - 
                    
                    85 POENG
 - 
                    
                    83 POENG
 
Pinnekjøtt i tomatsaus til juletapas
                Fremgangsmåte
- Rens hvitløk og sjalottløk. Finhakk all løken og surr den raskt i litt olje i panna.
 - Tilsett hermetiske tomater, og halvparten av basilikumen. La det hele koke ca 20 minutter, tilsett resten av basilikumen, og vend den inn i tomatsausen.
 - Hell så sausen over pinnekjøttet, og la det trekke i noen minutter.
 
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Klassiske retter til tapas finner du her
Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    90 POENG
 - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    83 POENG
 
Forsiden akkurat nå