Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Julespegris
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær svoren på spegrislåret i ruter. Stek i en stor panne i steikeovnen ved 150 grader til svoren en sprø. Deretter ved 78-80 grader til en kjernetemperatur på 56 grader.
Lag karamell ved å smelte sukkeret med en spiseskje vann til en lys karamell. Kok skrelte Williams-pærer i lys karamell ved lav temperatur til mør.
Server med finsnittet rødkål som er surret i ribbefett, tilsatt eplemost, eddik, sukker samt tilsmakt med salt og pepper.
Sausen er stekesjyen fra låret. Kokte ringerikspoteter hører med.
Tips:
Du kan godt bruke baconfett i stedet for ribbefett.
Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Tommy Østhagen, Kreativ Catering
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Marq. du Murrieta Capellanía 2015
Spania
Volum: 0.750 Pris: 329,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Geil Bechtheimer S Riesling Trocken 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 189,00 Basisutvalget -
91 Poeng
BFM Abbaye de Saint Bon-Chien 2017
Sveits
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Løiten Linie
Norge
Volum: 0.700 Pris: 419,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Lindheim Farmhouse Ale Saison
Norge
Volum: 0.500 Pris: 89,90 Bestillingsutvalget -
M. Chapoutier Les Meysonniers Blanc 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 259,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Rolet L'étoile Expression Chardonnay Savagnin 2013
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 259,90 Bestillingsutvalget
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
