Slik får du kalkunbiffen saftig

Med denne oppskriften får du definitivt ikke en kjedelig og tørr kalkun til søndagsmiddagen.

Vi spiser mer og mer hvitt kjøtt, men kalkun bruker vi altfor sjelden.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kalkunbiff med persillepotetmos og epler

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1 stk
1 stk
3 ss
1 ss
Persillepotetmos
50 g
stk
Tilbehør
50 g

Fremgangsmåte

Del kalkunfileten i biffer a 180 g.

Skjær av de grønne bladene på purren og forvell (kokes i noen sekunder) 4 blader i lettsaltet vann.

La bladene renne av på et tørkepapir og skjær de i passe tynne remser på langs i samme bredde som kalkunbiffenes tykkelse.

Surr purreremser rundt kalkunfileten og deretter en baconskive rundt. Fest om nødvendig med en tannstikker.

Stek kalkunbiffene i smør og olje i middels varm panne i 3 min på hver side. La biffene hvile i pannen minst 5 min før servering.

Persillepotetmos:
Skrell potetene og del de i mindre biter. Kok de møre i usaltet vann og hell av vannet.
 

Mos de i kjelen sammen med melk og smør og smak til med salt. Rør inn finhakket persille og chili.

Del eplene i båter og stek de i smør til de blir litt møre. Dryss over sukker og hold de varme til servering.

Legg opp kalkunbiffene på varme tallerkener sammen med persillepotetmos og stekte eplebåter.

 Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter  og du får suksess.

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Brun julesaus til kalkunen

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen