Dagens rett

Kalkunbiff med persillepotetmos og epler

Med denne oppskriften får du definitivt ikke en kjedelig og tørr kalkun til søndagsmiddagen.

Vi spiser mer og mer hvitt kjøtt, men kalkun bruker vi altfor sjelden.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kalkunbiff med persillepotetmos og epler

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1 stk
1 stk
3 ss
1 ss
Persillepotetmos
50 g
litt
Tilbehør
50 g

Fremgangsmåte

Del kalkunfileten i biffer a 180 g.

Skjær av de grønne bladene på purren og forvell (kokes i noen sekunder) 4 blader i lettsaltet vann.

La bladene renne av på et tørkepapir og skjær de i passe tynne remser på langs i samme bredde som kalkunbiffenes tykkelse.

Surr purreremser rundt kalkunfileten og deretter en baconskive rundt. Fest om nødvendig med en tannstikker.

Stek kalkunbiffene i smør og olje i middels varm panne i 3 min på hver side. La biffene hvile i pannen minst 5 min før servering.

Persillepotetmos:
Skrell potetene og del de i mindre biter. Kok de møre i usaltet vann og hell av vannet.

Mos de i kjelen sammen med melk og smør og smak til med salt. Rør inn finhakket persille og chili.

Del eplene i båter og stek de i smør til de blir litt møre. Dryss over sukker og hold de varme til servering.

Legg opp kalkunbiffene på varme tallerkener sammen med persillepotetmos og stekte eplebåter.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen