Dagens rett

Kongekrabbe med risotto

Vi feirer kvinnene i dag: Så raskt lager du et måltid fylt av kjærlighet

Vi feirer kvinnene i dag: Så raskt lager du et måltid fylt av kjærlighet

Det er utrolig raskt å lykkes med denne lekkerbiskenen, du trenger bare god kraft og god risottoris ved siden av kongekrabbe.
08 Mars 2024 - 01:00

Kongekrabbe er selvsagt luksuriøst, men forholdsvis lett å få tak i siden den kommer fryst til fiskedisken og finnes i mange frysedisker. Har du hummer, er det selvsagt like luksuriøst. 

Vanlig krabbe gjør også god nytte både som smaksforsterker og pynt. 

Har du ikke hjemmelaget kraft, kan du jukse med kraft fra butikken, eller sågar konsentrat.

Helt magisk blir denne risottoen om du får tak i skalldyrgarum fra bCulture. Den finner du på Amoi, på Gutta på Haugen eller Annis Bjørvika/Vulkan i Oslo.

Mange flere deilige retter med kongekrabbe får du her

Kongekrabbe med risotto

Kongekrabbe med risotto

Fremgangsmåte

  1. Rens klørne og stek de lett på hver side i en stekepanne.
  2. Fres ris i tørr kjele, spe så med varm kraft litt etter litt til under kontinuerlig omrøring.
  3. La det koke i ca. 15-18 min eller til risen er al dente.
  4. Tilsett evt litt vann om risottoen blir tørr. Den skal ha en litt flytende konsistens.
  5. Bland inn snøfrisk og revet parmesan og smak risottoen til med salt og pepper.
  6. Anrett risottoen på tallerkenen, vend krabbekjøttet inn i risottoen eller legg det på toppen.
  7. Hell litt av stekeoljen over. Pynt med friske urter.

Mange flere deilige retter med kongekrabbe får du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om vin: Introduksjonskurs
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om vin: Introduksjonskurs

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 6 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her