Dagens rett

Kamskjell med sitron og ingefær

En av havets delikatesser skal på bordet. Kamskjell er en var råvare som skal behandles med den største forsiktighet, så stekingen må overvåkes nøye. Øv deg gjerne med én før du tar resten. Atter en gang er det Alsace som står for drikkefølget. Ikke unaturlig, vil nok mange tenke.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kamskjell med sitron og ingefær

Fremgangsmåte

Skjær de hvite lukkemusklene i tykke skiver. Løsne rognposene og la dem være hele. Varm 2 ss av oljen i en wok. Ha i lukkemusklene og stek dem på middels varme i 2 minutter under stadig omrøring. Legg dem på et fat.

Varm resten av oljen i woken til den er svært varm. Ha i vårløk og fres den i et par sekunder, tilsett sitronsaft og risvinen/sherryen og kok op. Rør inn den syltede ingefæren sammen med laken.

Ha kamskjellene tilbake i woken sammen med stekekraften og bland raskt på sterk varme til alt er gjennomvarmt. Tilsett rognen og fres under omrøring i 30 sekunder. smak til med salt og pepper og server retten med en gang, pyntet med sitronskiver.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen