Ukens kake
Denne kaken er uimotståelig
Foto: (Dansukker.no)

Denne kaken er uimotståelig

Klissete kakebunn med en syrlig kremet glasur er et perfekt innslag på kakebordet - eller til ettermiddagskaffen.
Aase E. Jacobsen
05 September 2024 - 11:00

Kladdkake er en favoritt for den kan ikke gå feil - den er nærmest skapt for å være mislykket - og samtidig så utrolig god. Aller best smaker den med en syrlig og fet glasur som i denne oppskriften. 

Kardemomme-kladdkake med brunet smør og solbærglasur

Kardemomme-kladdkake med brunet smør og solbærglasur

Fremgangsmåte

  1. Kladdkake: Sett ovnen på 175°C.
  2. Kle en springform, ca. 19 cm i diameter, med bakepapir i bunnen og på kantene.
  3. Brun smøret i en kjele og bland inn kardemomme og sukker.
  4. Tilsett ett egg om gangen og vend inn hvetemelet. Rør til en jevn røre.
  5. Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 20-22 minutter, den skal være klissete i midten.
  6. La den avkjøles og sett den deretter i kjøleskapet for å stivne i noen timer til.
  7. Solbærglasur: Visp sammen alle ingrediensene unntatt solbærsaft og sitron.
  8. Bland solbærene og press dem gjennom en finmasket sil.
  9. Tilsett solbærsaft og sitron i glasuren og rør sammen.
  10. Fyll glasuren i en glasursprøyte med en rund tyll og sprøyt toppen av kaken.
  11. Dekorer med solbærsukker og sitronmelisse eller friske solbær.

Lyst til bake annen kake? Vi byr på mange oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Smakstilsatt sukker

Smakstilsatt sukker

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 50 °C.
  2. Del de litt større bærene i to, og legg dem på en plate med bakepapir.
  3. La stå i ovnen i minst 5 timer. Slå deretter av ovnen, og la bærene stå over natten.
  4. Klipp, kutt eller smul opp bærene, og bland dem med sukker.
  5. Hvis du vil bruke sitrusskall eller krydder, river du skallet av sitrusfrukten eller hakker krydderet. Legg det i en morter sammen med sukkeret, og knus det sammen.
  6. Holdbarhet: Det blir hardt etter ca. en uke, men kan knuses i en morter eller deles for hånd. Oppbevares i et rent, tørt glass med tett forsegling.

Tips: Pynt kaker eller desserter med smakstilsatt sukker.

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her