Kladdkake er en favoritt for den kan ikke gå feil - den er nærmest skapt for å være mislykket - og samtidig så utrolig god. Aller best smaker den med en syrlig og fet glasur som i denne oppskriften.
Ukens kake

Foto: (Dansukker.no)
Denne kaken er uimotståelig
Klissete kakebunn med en syrlig kremet glasur er et perfekt innslag på kakebordet - eller til ettermiddagskaffen.
Aase E. Jacobsen
05 September 2024 - 11:00
Kardemomme-kladdkake med brunet smør og solbærglasur

Fremgangsmåte
- Kladdkake: Sett ovnen på 175°C.
- Kle en springform, ca. 19 cm i diameter, med bakepapir i bunnen og på kantene.
- Brun smøret i en kjele og bland inn kardemomme og sukker.
- Tilsett ett egg om gangen og vend inn hvetemelet. Rør til en jevn røre.
- Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 20-22 minutter, den skal være klissete i midten.
- La den avkjøles og sett den deretter i kjøleskapet for å stivne i noen timer til.
- Solbærglasur: Visp sammen alle ingrediensene unntatt solbærsaft og sitron.
- Bland solbærene og press dem gjennom en finmasket sil.
- Tilsett solbærsaft og sitron i glasuren og rør sammen.
- Fyll glasuren i en glasursprøyte med en rund tyll og sprøyt toppen av kaken.
- Dekorer med solbærsukker og sitronmelisse eller friske solbær.
Lyst til bake annen kake? Vi byr på mange oppskrifter
Se alt det deilige du kan bruke solbær til
Drikke som passer til denne oppskriften
Smakstilsatt sukker

Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 50 °C.
- Del de litt større bærene i to, og legg dem på en plate med bakepapir.
- La stå i ovnen i minst 5 timer. Slå deretter av ovnen, og la bærene stå over natten.
- Klipp, kutt eller smul opp bærene, og bland dem med sukker.
- Hvis du vil bruke sitrusskall eller krydder, river du skallet av sitrusfrukten eller hakker krydderet. Legg det i en morter sammen med sukkeret, og knus det sammen.
- Holdbarhet: Det blir hardt etter ca. en uke, men kan knuses i en morter eller deles for hånd. Oppbevares i et rent, tørt glass med tett forsegling.
Tips: Pynt kaker eller desserter med smakstilsatt sukker.
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå