Dagens rett Coq au vin - kylling i vin

(Bilde: Matprat/Espen Grønli)

Kanskje den beste måten å servere kylling på

Coq au vin er både så franske og så klassisk som en rett kan bli. Rett og slett den perfekte søndagsmiddagen.

Coq au vin lages som navnet antyder med vin i gryta. Velg gjerne en saftig vin uten fatpreg og helst ikke for tanninrik. Det er syrligheten fra vinen vi er ute etter i denne retten.

Flere lekre kyllingretter finner du her

Bestill  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kylling i rødvin - Coq au vin

Fremgangsmåte

Del kyllingen i 8 serveringsstykker.

Bland marinaden og legg i kyllingstykkene. La dem stå kjølig natten over eller på kjøkkenbenken i 4-5 timer. Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden i en kjele og kok opp.

Skjær sideflesket i små biter og stek det i panne. Ha flesket over i kjelen, men la fettet bli tilbake i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i fettet i pannen.

Hell over konjakk og tenn på - pass på å ikke gjøre dette under avtrekksviften. La det brenne til flammen slukker av seg selv. Ha kyllingstykkene over i kjelen med marinade. Tilsett så mye kraft at kjøttet så vidt dekkes.

Ha eventuelt i tomatpuré for å gi retten en rødlig farge. La det trekke i ca. 40 minutter eller til kjøttet er mørt.

I mellomtiden surres løk og sopp i en panne og haes over i kjelen.

Jevn eventuelt sausen med en blanding av 1 ss smør og 1 ss hvetemel. La retten koke ytterligere 5 minutter for å fjerne eventuell melsmak.

Smak til med salt og pepper. Pynt med timian før servering.
 
Server retten med poteter, ris eller brød.
 

De beste oppskriftene med kylling

Lær hvordan du koker din egen kraft her

Her finner du oppskrifter på raske gryteretter  

Lekre gryteretter med okse- og kalvekjøtt  

Flere oppskrifter på gryteretter med lam  

Gode grønnsaksgryter

Lekre gryteretter med svin

Gryteretter som smaker av fugl

De lekreste internasjonale gryteretter

Oppskrifter på velsmakende fiskegryter

Oppskrifter på gryter med skalldyr

 Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

Sendt inn av

Foto: Matprat/Espen Grønli

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen